Stäng
Meny

Symfonikernas blogg

Varje år framför vi i Göteborgs Symfoniker omkring 100 konserter i Göteborgs Konserthus. Men vi åker också på turnéer både i Sverige och runt om i världen. Här kan du följa med oss på resan – både bakom kulisserna på Göteborgs Konserthus och på turnéerna.

WE COME IN PEACE

Så är WE COME IN PEACE-veckan äntligen i full gång. Repetitionerna har gått lysande och den första av tre utsålda konserter genomfördes igår inför jublande publik.

Jan
13
2017

”Jag måste nypa mig i armen”

Som en handelsresande i musik. Så såg jag mig själv för tio år sedan när Polstjärnepriset tog form.

Jan
9
2017

Shut up and listen

Igår vad det dags igen, för andra gången i världshistorien, för Creative Mornings här på Konserthuset.

Dec
16
2016

Toto är släkt med Star Wars

Han har länge varit den amerikanska filmmusikens okrönte konung, ja enligt vissa hela filmvärldens störste kompositör, tonsättaren John Williams.

Dec
10
2016

Teaterrävar och laddade konfrontationer

Filmen Körkarlen var naturligtvis en fantastisk berättelse för framstående skådespelare att ta in och uttrycka – här fanns laddade konfrontationer, känslosamma dialoger och psykologiskt krävande situationer.

Dec
8
2016

Propaganda mot tuberkulos

I början av 1900-talet var de sociala förhållandena i Sverige på många områden bedrövliga. Tuberkulos var ett gissel i denna tid där många fick lida i övergången från bonde- till industrisamhälle. Selma Lagerlöf fick frågan om hon kunde skriva något som kunde upplysa om sjukdomen och dess dödlighet.

Dec
5
2016

Den här säsongen firar POPICAL 10 år – tänk att tiden har gått så fort!

POPICAL började som ett litet testprojekt säsongen 2006/2007 med akter som bl.a. Cue, Anci Hjulström och Simon Ljungman och West of Eden i Stenhammarsalen.

Dec
1
2016

Den hemligaste inspelningen

När Stanley Kubrick gjorde filmen "År 2001 – Ett rymdäventyr" valde han Richard Strauss storslagna öppningstema från Also sprach Zarathustra som inledningsmusik, en stigande melodi med trumpeter, orkester och orgel.

Nov
28
2016

Det är du och ingen annan som är texten till musiken

När den här veckan är slut har 7 500 barn tittat och lyssnat på föreställningen ”Tant Blomma rymmer ur sin kruka” (nåja, kanske några av dem var vuxna). Det är hursomhelst fantastiskt! Man kan undra hur alla barn har hittat hit?

Nov
18
2016

Konserthuset

11 november spelar GSO i Musikkens Hus i Ålborg, Danmark. Musikkens Hus er et av de manga nya koncerthuse som är öppnat de senare år.

Nov
10
2016

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev