Göteborgs Konserthus Kaosologi: I huvudet på Micael Dahlen

Evenemanget har ägt rum. En föreställning om radhusswingers, parallella universum och varför vi blev som vi blev.

Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Mameluck
350 kr Student 295 kr

Evenemanget har ägt rum

Micael Dahlen har alltid ifrågasatt varför saker är som de är. ”Det är normalt”, ”Det brukar vara så” eller ”Det bara blev så” har aldrig varit vettiga förklaringar i Micaels universum. Professorn skolkar nu från Handelshögskolan och åker ut på turné med sin första soloföreställning. I den ifrågasätter han allt, inklusive sig själv, och berättar för de som vågar lyssna att svaret på alla frågor stavas KAOS.

Kaosologi handlar om att se världen med nya ögon. Micael låter tillsynes skruvande tankar om meningen med döden, stereotypa livsval och varför utomjordingar alltid landar i USA vävas ihop med knivskarpa iakttagelser om vår samtid.

Han uppmanar oss att kasta det vi tar för givet åt helvete och hinner samtidigt fundera kring hur kvantfysik kan förklaras med tacokrydda. Det är rolig och smart infotainment med en av Sveriges skarpaste hjärnor. Välkommen att se ditt liv på ett helt nytt sätt!

Micael Dahlen har nu även släppt en bok med samma namn som föreställningen, Kaosologi, den åttonde i raden (läs mer på volante.se).
Alla beslut du någonsin tagit, alla gånger du sagt nej istället för ja. Hur hamnade du just här? Kaosologi handlar om hur små saker kan få stora följder. Jag tror att allt går att förklara och att allt hänger ihop, bara vi vågar fråga varför, vrider på perspektiven och ser logiken i kaoset. Kanske kommer den här boken att förändra ditt liv. Kanske inte. Det enda jag vet är att du kan påverka det, mer än du tror.
Med ett budskap om att det är det lilla som händer hela tiden, omkring dig och inuti dig och som faktiskt är livet, är Kaosologi. Micael Dahlens mest personliga och meningsfulla bok hittills, innehållande sånt han tycker är viktigt, på riktigt.
Välkommen in i huvudet på handelsprofessorn som bestämde sig för att avmåstefiera sin vardag – och klev ut på andra sidan med en ny syn på livet och lärdomar som han nu delar med sig av. Kaosologi är en unik mix av forskning och egna erfarenheter som erbjuder såväl aha-upplevelser som konkreta tips och råd. Till sin hjälp har Micael skapat tio nyord, till exempel vankraft, romanleva och livssuddet.

Micael Dahlen

År 2014 förändrade Micael 40 vanor, det kräver både viljestyrka och övertygelse. Just nu har han lovat Sverige att han ska bli starkast i landet i sin viktklass, en utmaning som heter duga. Att tänka utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael – han lever för att sudda ut gränser, vrida och vända på tankemönster och rucka på etablerade sanningar. Allt för att föra utvecklingen framåt och ha roligt på vägen.

Micael är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på (märkliga) mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Han har skrivit sex böcker där de två mest kända är Nextopia och Monster. Böckerna har nått en global publik i USA, Europa och Asien. 2014 släpptes Micaels första roman – Livet på Mars.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter