Publicerat 4 september 2020 Efterlysning av berättelser

Vad fick dig att komma vidare efter en stor sorg? Vad fick dig att sträcka dig upp igen? Hur tacklar du sorgen och saknaden? Vad ger dig styrka och hopp? Vi skulle vilja höra era berättelser och vi skulle vilja att ni delade dem i den här allhelgonakonserten.

Även det här året kommer hösten. Precis mellan det kalla höstmörkret och de hoppingivande ljusen i advent ligger allhelgonahelgen. Då kommer Göteborgs Symfoniker att sända en allhelgonakonsert på GSOplay.

Under allhelgona minns vi de vi älskat och de vi kanske inte fick vara tillsammans med så länge vi velat. Men vi ser samtidigt livets kraft och hur vi ofta klarar att gå vidare. Det här året har varit exceptionellt på många vis, inte minst med tanke på hur en hel värld drabbats av Covid 19 – vi har alla påverkats och tvingats relatera till hur vi lever våra liv, vad vi tänker om livet och döden. Vi skulle vilja höra era berättelser och vi skulle vilja att ni delade dem i den här allhelgonakonserten. Vad fick dig att komma vidare efter en stor sorg? Vad fick dig att sträcka dig upp igen? Hur tacklar du sorgen och saknaden? Går det? Vad ger dig styrka och hopp? Vad har hänt dig under det här året?

Förutom musik spelad av Göteborgs Symfoniker, vill vi alltså dela era berättelser. Vårt mål är att prata med några av er, filma samtalet så er historia kan ingå i konserten.

Vi läser och svarar på allt ni skriver.

(Vi kan däremot inte garantera att din historia kommer att ingå i konserten. Skriv därför inte till oss om det är en förutsättning. Skriv för att du vill berätta.)

Välkommen att maila allhelgona@gso.se före den 17 september.

Väl mött,

Mats Kjelbye
Regissör för allhelgonakonserten