Publicerat 15 juni 2021 Det är häftigt!

Det skulle vara roligt att sitta med i en symfoniorkester i framtiden. Målet är att fortsätta att spela tvärflöjt och tycka att det är lika roligt som jag tycker att det är nu.

Jag spelar tvärflöjt och lite piccola. Jag har spelat i fyra år, började när jag gick i trean. I början var det svårt att få ljud i flöjten. Men när man väl har lärt sig så flyter det typ bara på. Det är häftigt att spela klassisk musik, och extra kul i orkester.

Yngre grabb sitter i ett rosa ljus i Stora Salen med en tvärflöjt

Valle Jarenskog i Stora Salen i Göteborgs Konserthus. Foto: Ola Kjelbye

Jag har varit med på musiklägret Side by Side by El Sistema ett par gånger. Ungdomar från hela världen samlas och spelar huvudsakligen klassisk musik. Jag har själv spelat i Stora salen. Det var med Sportlovsorkestern där vi blir coachade av musiker från Göteborgs Symfoniker fram till finalkonserten. Det var lite nervöst men roligt.

barn som spelar fiol

Den 23 juni kl. 15:00 kan du se Side by Side: Digital Festival Concert på GSOplay. Foto: Francis Löfvenholm

En av de stora konserterna som jag har upplevt på Konserthuset är Steget på månen. Det var 2019, 50 år efter månlandningen. I samband med det var astronauten Christer Fuglesang där och pratade om sina upplevelser i rymden, vilket var häftigt.

Stora salen fylld med publik och projektorbild på månlandning

Från konserten Steget på månen i Stora Salen. Foto: Francis Löfvenholm

En annan höjdpunkt är en konsert av Sjostakovitj, även om det inte var Göteborgs Symfoniker som spelade, utan studenter, faktiskt. I framtiden hoppas jag att bli duktigare på mitt instrument. Det skulle vara roligt att sitta med i en symfoniorkester i framtiden. Målet är att fortsätta att spela tvärflöjt och tycka att det är lika roligt som jag tycker att det är nu. Jag spelar redan i en mindre blåsorkester.

Hälsningar,
Valle Jarenskog