Upptäck dina konsertfavoriter!

Upplev konsertmagin hos oss i Göteborgs Konserthus, funkispärlan vid Götaplatsen som samlat musikälskare sedan 1935. Vilka konserter väljer du i höst?

Upplev konsertmagin
Aktuella konserter
Den mänskliga rösten
28, 29 sep

Gripande drama med Göteborgs Symfoniker och dirigerande sopranen Barbara Hannigan.

Köp biljetter
MANDO DIAO
30 sep 19.00

Arrangör: Live Nation | En kväll med Mando Diao hösten 2022 - på svenska. Support: Harriet Nauer

Utsålt!
Utsålt!
Mästarmötet
30 sep 19.30

Traditionell kurdisk, persisk och turkisk musik i magiskt samspel mellan Kayhan Kalhor från Iran och Erdal Erzincan från Turkiet. En konsert som ställer dörren till andra världar på glänt.

Utsålt!
Utsålt!
A Tribute to Dire Straits - Greatest Hits Tour
1 okt 19.30

Arrangör: Stella Event AB | Under åren har dom turnérat land och rike runt inför fulla hos med repertoarer från Dire Straits och Mark Knopfler. Bandet har flera gånger nischat konserterna men denna gång är budskapet tydligt. Greatest Hits Tour!

Köp biljetter
INSTÄLLT - Tenori möter Loa
2 okt 18.00

Arrangör: United Stage AB | Fenomenet ”Tenori” har sjungit på de stora operascenerna och nu senast i Melodifestivalen med opera-schlagerlåten ”La Stella”. Tillsammans med folkkäre nestorn Loa Falkman bjuder de på en helaftonskonsert fylld med humor och sprakande opera- och musikalhits!

Läs mer
Wien!
2 okt 18.00

Följ med till senromantikens och de glittrande operetternas Wien, med musiker ur Göteborgs Symfoniker, Johannes Gustavsson ciceron och Bernt Andersson ackordeon.

Köp biljetter
Relationsshowen
4 okt 19.00

Arrangör: Hamilton Group AB | En humorföreställning med Annika R Malmberg om allt det där som händer mellan människor. Regi: Rachel Mohlin.

Köp biljetter
Se hela programmet
orgelpipor

Orgeln fyller 1 år!

Var med och fira mäktiga konserthusorgelns gnistrande ettårsdag med västsvenska körer, orgelbakelser, organister och allsång!

Fira orgeln 23 oktober
Dirigenten Santtu-Matias Rouvali skrattar med taktpinne handen.

Upplev magin med klassisk musik - när som helst

Det digitala konserthuset GSOplay är alltid öppet för dig. Välkommen att nyfiket kika in och hitta dina klassiska favoriter bland förinspelade konserter, livesändningar och intervjuer!

Titta på GSOplay

Funkispärlan vid Götaplatsen

Ett besök i Göteborgs Konserthus är en upplevelse för alla sinnen. Den vackra byggnaden bjuder på stilren funktionalism med musiken i centrum. Här föds oförglömliga musikminnen varje vecka, sedan 1935.

Konserthuset

Upptäck magin bakom musiken

Upptäck, utforska och låt dig förundras av den klassiska musikens magiska värld. Från podd och blogg till konsertmagasinet Podiet – här hittar du nycklarna till ny kunskap.

Upptäck

En alldeles makalös upplevelse

Göteborgs Symfoniker samlar 109 musiker som drivs av kärleken till musiken och viljan att ge dig en alldeles makalös upplevelse. Den passionen och ambitionen gör att Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, kan tävla med världens främsta orkestrar.

Göteborgs Symfoniker

Konsten i Konserthuset

Många av konstverken i Göteborgs Konserthus knyter an till musik eller har en relation till Göteborgs Symfoniker. Här finns allt från porträtt av kompositörer som Grieg och Sibelius till Sveriges största väv med mönster av Sven X-et Erixson.

Konst i Konserthuset
Publiksalong med röda salongsstolar i stämningsfullt ljus.

Vilka konserter väljer du?

Boka biljett till dina konsertfavoriter säsongen 2022-2023 och glöm inte kika på våra prisvärda abonnemang, laddade med konsertmagi!

Säsongen 2022-2023
Stråkar Stråkar
Trumpet Trumpet
Fiol Fiol