Stäng
Meny

Konserter, ordlista, filmer och mycket mer!

Här finns allt för dig som vill introducera dina elever till klassisk musik, förbereda dem inför en konsert eller samla ihop upplevelsen efteråt.

Varje säsong producerar Göteborgs Symfoniker kostnadsfria konserter för skolor och bjuder också in till studiebesök för att lära känna orkestern och Göteborgs Konserthus.

Kostnadsfria skolkonserter

Ta med dina elever på konsert! Vi spelar för barn i alla åldrar i Konserthuset vid Götaplatsen, både i mysiga Stenhammarsalen och mäktiga Stora salen. Och det kostar inte en endaste krona.

Läs mer & boka skolkonserter

Studiero med Octomonk

Möt Octomonk, en lekfull gratisapp som hjälper barn att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik (och en smula bus). Appen riktar sig till barn i årskurs 3–6 och introducerar klassisk musik för fler generationer. Octomonk fungerar lika bra för den enskilda eleven som för att använda för ett helt klassrum.

Läs mer & ladda ner appen

Lär känna kompositörerna

Vilka är kompositörerna bakom de mest kända klassiska mästerverken? Passa på att lära känna några av dem och lyssna på musiken – kanske blir det starten på en livslång vänskap.

Lär känna kompositörerna

Orkesterinstrumenten

Symfoniorkestern är ett stort instrument! Göteborgs Symfoniker består av 109 musiker och är till antalet den största symfoniorkestern i Sverige. I en orkestern finns en mängd instrument uppdelade i instrumentgrupper: stråk, träblås, bleckblås (brass), slagverk, piano och harpa.

Lär känna instrumenten

Konserter var ni än är

På GSOplay Junior har vi samlat några av de många konserter Göteborgs Symfoniker gjort för barn och unga. På GSOplay hittar du också andra konserter, filmer om våra instrument och glimtar från livet bakom kulisserna på Konserthuset. Välkommen att uppleva oss – när du vill och var du vill.

Titta på konserter här

Ordlista

Varje värld har sina speciella ord. Repertoar, konsertmästare och podie är några av de ord som finns i en magiska symfoniorkesters värld.

Lär dig orkesterorden

Om Konserthuset

När arkitekt Nils Einar Erikssons ritade Göteborgs Konserthus ville han skapa en plats för alla, med musiken i centrum. Resultatet blev en för sin tid banbrytande byggnad som med sin stilrena funktionalism och sina vackra naturmaterial än idag fascinerar besökare från hela världen.

Titta in i konserthuset

Konst i Konserthuset

Många av konstverken i Göteborgs Konserthus knyter an till musik eller har en relation till Göteborgs Symfoniker. Här finns allt från porträtt av kompositörer som Grieg och Sibelius till Sveriges största väv med mönster av Sven X-et Erixson – som också sägs finnas med i bilden.

Lär dig mer om konstverken och konstnärerna

Seminarium om talangutveckling

Ta del av seminariet i Göteborgs Konserthus om elevers dröm om musiken som yrke och hur drömmen kan bli verklighet – ett nationellt initiativ till samverkan inom studie- och yrkesförberedande utbildning på orkesterinstrumenten med föreläsningar, presentationer, musik- och undervisningsinslag samt dialog.

Titta på seminariet

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!