Stäng
Meny

Konserter, ordlista, filmer och mycket mer!

Här finns allt för dig som vill introducera dina elever till klassisk musik, förbereda dem inför en konsert eller samla ihop upplevelsen efteråt.

Varje säsong producerar Göteborgs Symfoniker kostnadsfria konserter för skolor både i den pampiga Stora salen och i den intimare Stenhammarsalen. Skolor och förskoleklasser är också välkomna på studiebesök och kreativa samspel för att lära känna orkestern och Göteborgs Konserthus.

Orkesterinstrumenten

Symfoniorkestern är ett stort instrument! Göteborgs Symfoniker består av 109 musiker och är till antalet den största symfoniorkestern i Sverige. I en orkestern finns en mängd instrument uppdelade i instrumentgrupper: stråk, träblås, bleckblås (brass), slagverk, piano och harpa.

Läs mer

GSOplay är laddad med filmklipp

I Symfonikernas tv-kanal GSOplay hittar du konserter med orkestern och andra glimtar från livet bakom kulisserna på Göteborgs Konserthus. Laddar du ner appen kan du se filmerna i HD även utan uppkoppling.

Titta här

Ordlista

Varje värld har sina speciella ord. Repertoar, konsertmästare och podie är några av de ord som finns i en symfoniorkesters värld.

Läs mer

Om Konserthuset

När arkitekt Nils Einar Erikssons ritade Göteborgs Konserthus ville han skapa en plats för alla, med musiken i centrum. Resultatet blev en för sin tid banbrytande byggnad som med sin stilrena funktionalism och sina vackra naturmaterial än idag fascinerar besökare från hela världen.

Läs mer

Konst i Konserthuset

Många av konstverken i Göteborgs Konserthus knyter an till musik eller har en relation till Göteborgs Symfoniker. Här finns allt från porträtt av kompositörer som Grieg och Sibelius till Sveriges största väv med mönster av Sven X-et Erixson – som också sägs finnas med i bilden.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev