Göteborgs Konserthus Pionjär: The Well-Prepared Piano

Evenemanget har ägt rum. Helt egna versioner av Bachs preludier och fugor där trästickor, gummiband och pingisbollar får fram helt nya klanger och dimensioner i det preparerade pianot.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
220 kr Student 110 kr

Evenemanget har ägt rum

Visst är det preparerat piano Mathias Halvorsen syftar på, och Bachs väldiga Das wohltemperierte Klavier med sin legendariska utforskning av tonarterna.

Mathias Halvorsen har gjort helt egna versioner av Bachs preludier och fugor där han med trästickor, gummiband och pingisbollar får fram helt nya klanger och dimensioner i det preparerade pianot. Med rötterna hos Bach och blicken mot framtiden.

I klippet är det Goldberg-variationerna som är utgångspunkten för Mathias Halvorsens experimentlusta.

Pionjärabonnemanget

Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagkvällar i Stenhammarsalen ett måste. Köper du abonnemanget sparar du 30% jämfört med lösbiljettpriset.

Program


Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang