Close
Menu

Servispersonal till Konserthuset

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester och Västra Götalandsregionens ledande musikinstitution. Från basen i den unika byggnaden Göteborgs Konserthus drivs verksamheten av kärleken till musiken och ambitionen att ge publiken konstupplevelser i världsklass – vare sig det sker i Göteborgs Konserthus, under orkesterns internationella turnéer och regionala gästspel eller via GSOplay.

Göteborgs Symfoniker AB är ett helägt dotterbolag inom Västra Götalandsregionen och består av ca 170 anställda, varav 109 orkestermusiker och 12 deltidsanställda korister. I verksamheten ingår även Göteborgs Konserthus restaurang samt konferens- och uthyrning.

Göteborgs Symfoniker har en lång och spännande historia, men blickar alltid framåt och strävar efter perfektion i alla delar. Organisationen drivs av passion, mod och gemenskap.

Arbetsbeskrivning

Som servispersonal på Konserthuset arbetar du i en dynamisk miljö och du är en del i att skapa en oförglömlig kväll för våra besökare. Du möter förväntansfulla gäster, både nya besökare och återkommande gäster.

Konserthuset har en à la carte-restaurang med plats för 48 gäster. Här serveras lunch på vardagar för orkestern, à la carte för konsertbesökare i samband med föreställning och vid tillfälle arrangeras evenemang och större middagar. Restaurang-verksamheten är Svanen- och KRAV-märkt och det finns ett stort intresse för miljö vad gäller både mat och dryck. Vi värnar mycket om våra miljödiplomeringar så det är viktigt att du också delar vårt intresse kring miljöarbete.

I dina arbetsuppgifter ingår att erbjuda våra konsertgäster en upplevelse utöver konserten. Du tar hand om våra gäster och förbereder inför paus samt stänger för kvällen tillsammans med dina cafékollegor. Restaurangen erbjuder en hög standard på meny där mycket fokus ligger på det ekologiska och närproducerade. Vi har ett större utbud ekologiska viner och i anslutning till restaurangen finns en vinbar där du även förväntas arbeta. Du jobbar tillsammans i ett team med restaurangansvarig, kockar och en serviskollega.
Arbetspassen förläggs oftast kvällstid och helger med undantag för konferenspass som oftast läggs dagtid. Arbetspassen är normalt 5 – 8 timmar långa och du behöver kunna jobba minst två pass i veckan.

Kvalifikationer

Du som söker har minst två års dokumenterad erfarenhet av service inom restaurangbranschen. Att kunna ta egna initiativ och ha en god samarbetsförmåga är viktigt då vårt största fokus är våra gäster. Det innebär att du som söker har ett bra bemötande och en god känsla för service. Vi har en stor mångfald i vår publik så du behöver kunna göra dig förstådd på svenska och vi ser gärna att du kan flera språk. Du behöver vara bekväm att agera i en eventuell nödsituation. Du är kunnig inom mat och dryck och har du kunskap av ekologiska viner är det meriterande.
Vill du arbeta i en av Sveriges äldsta kulturinstitutioner, vara med och leverera service på hög nivå och skapa en fantastisk helhetsupplevelse för våra gäster? Varmt välkommen med din ansökan!

Rekrytering sker löpande under annonsens publiceringstid.

Arbetsplatsens adress

Götaplatsen
412 56 Göteborg

Arbetslivserfarenhet

Servitör/Servitris, 2-4 års erfarenhet (krav)

Kontaktperson

Fredrica Olsson, Restaurangchef
031-7265365

Ansökan

Skicka din ansökan via mejl till servis@gso.se senast 17 november 2019.

Newsletter from GSOplay

Subscribe to our newsletter from GSOplay and keep updated about what and when things happen.

I want to subscribe

School newsletter

Subscribe to this newsletter to keep updated about school conserts played in Göteborgs Konserthus.

I want to subscribe