Stäng
Meny
I kärlekens tecken bjuder vi på ömsinta överraskningar och upptåg den 15 februari. Kom som du är, träffa en ny kärlek, eller ta med dig dina nära och kära. Tillsammans gör vi världen lite extra kärleksfull för en stund. ❤️

Fredag 15 februari spänner vi Amors båge extra högt. Då bjuder vi in till speedmeeting före konserten, i samarbete med Singel i Sverige. Det är lekfullt och inkluderande, och lika mycket för att en hitta en ny bekantskap som för att hitta kärleken. Anmäl dig på plats kl 17.00. Fina priser utlovas till den som hinner prata med flest personer. Efter konserten bjuder vi på powerballader i baren i Götaplatsfoajén.

Välkommen!

Boka biljetter med 50% i kärleksrabatt

Sibelius sjungande svanar

Den femte symfonin är en av Sibelius mest populära, även om den tillkom under dramatiska omständigheter mitt under första världskriget.

Krigsoro, skaparvånda och ett trassligt privatliv – sprit, tobak, skulder – satte hinder i vägen. Men det blev trots detta en underskön skapelse som inspirerades av de sjungande svanarna i den finska skärgården, här i händerna på Santtu-Matias Rouvali.

Slagverkaren Martin Grubinger är en firad stjärna i Europa, en artist man vallfärdar till för att få uppleva. Nu ska han och Göteborgs Symfoniker turnera i Tyskland och det blir förstås också konserter i Göteborg. Med en mycket spännande sak på programmet: en helt ny slagverkskonsert av den grymme islänningen Daníel Bjarnason – pianist, dirigent och tonsättare som fångat samtidskänslan och de musikaliska koder en vaken publik gillar.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program

Nelson Steampunk Blizzard 7 min
Bjarnason Slagverkskonsert 25 min
Paus25 min
Sibelius Symfoni nr 5 31 min

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent
Martin Grubinger slagverk

Boka biljetter med 50% i kärleksrabatt

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!