Stäng
Meny

Grammisnominerad barnskiva

Jojje Wadenius möte med Göteborgs Symfoniker på Götaplatsen den 15 augusti 2015 blev så kul och uppskattat att man bestämde sig för att spela in de välkända låtarna med ackompanjemang av Trio X i sina specialskrivna arrangemang av Martin Östergren. Skivan släpptes vintern 2016.

Nästan alla som växte upp i Sverige på 1970-talet och framåt kan nynna favoriter som Mitt lilla barn och Min mask. Och vem minns inte den tecknade tv-serien Kalles klätterträd med sin svängiga signatur?

Som skivhäftet till den grammisnominerade skivan så målande beskriver det: ”I Jojjes melodier bor det lekfulla, lustfyllda, vackra, ömma och knasiga.” Gitarristen och sångaren Jojje Wadenius har skrivit musiken till de många klassiska barnvisorna med texter av Barbro Lindgren, Kenneth Gärdestad, Olle Landström och James Hollingworth.

jojje-grammisnominerad-2017

Christoffer Nobin (dirigent), Lennart Simonson (från Trio X), Jenny Nilsson (från Nilento) samt Jojje Wadenius.

Att Jojje är nöjd över samarbetet råder det ingen tvekan om: ”Tänk – att få spela in min musik med Trio X och Göteborgs Symfoniker under ledning av Christoffer Nobin! Mitt hjärta är fyllt av stolthet, glädje och tacksamhet!”

Skivan finns på Spotify och går också att köpa i biljettkontoret.

”Det är otroligt pampigt att höra Jojje Wadenius musik framföras av Göteborgs Symfoniker. Det är imponerade att höra dem på plats, men stämningen fångas också fint på skivan.” Tidningen Kulturen

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!