Stäng
Meny

Körer

Verdis Requiem, Händels Messias… många av musikhistoriens mäktigaste verk förlitar sig på en engagerad och inspirerad kör för att lyfta.

Göteborgs Symfoniker har framträtt med både små och stora körer, bland dem Orphei Drängar, Göteborgsoperans kör och Radiokören, men framförallt med Göteborgs Symfoniska Kör som sjungit med oss sedan 1917.

Göteborgs Symfoniska Kör

2017 firar Göteborgs Symfoniska Kör sitt 100-årsjubileum. Kören har samarbetat med en rad internationella dirigenter och sjungit repertoarens stora körverk med Göteborgs Symfoniker, inklusive framträdanden i Royal Albert Hall och Canterbury Cathedral.

Läs mer

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble

Nybildade Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna av Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter.

Kormästare Alexander Einarsson

Alexander Einarsson är kormästare för Göteborgs Symfoniska Kör och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Han är utbildad organist vid Musikhögskolan i Malmö och har solistexamen i kördirigering från det Kongelige Danske Musik-konservatorium med studier för professor Dan-Olof Stenlund.

Alexander Eniarsson har också ägnat sig åt studier i Paris för Laurence Equilbey och Denis Rouger samt deltagit i mästarklasser och kurser för dirigenter som Michael Gläser, Stefan Parkman, Stephen Cleobury och Helmut Rilling. Vid de internationella Grand Prix-tävlingarna i körsång i maj 2015 i Tours, Frankrike, fick Alexander Einarsson festivalens dirigentpris till minne av Arthur Oldham.

Han är också kördirigent och organist i S:t Petri kyrka i Malmö och är där konstnärlig ledare för ungdomskören SPUK och kammarkören Petri sångare, en ensemble han konserterat och turnerat med både i Sverige och utomlands och som också medverkat i radio och tv.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev