Stäng
Meny
Tillgänglig till 19 november 2021

Gageego! | low fidelity

Lägg till i kalender
Upptäck när en mångfacetterad kompositör och en skicklig dirigent tillsammans med Gageego! skapar en musikupplevelse utöver det vanliga vid detta uruppförande.

Tonsättaren Joshua Wat, från Hong-Kong, har komponerat allt från solostycken (piano, harpa) och ensemblestycken till vokalmusik och orkestermusik. Han har skrivit stycket lightweight till Norrköpings Symfoniorkester. Hans marimbastycke Prologue to Neither Here Nor There har vunnit i Stellar Composition Competition. Han var en finalist i tävlingen O/Modernt Composition Award i Sverige med hans pianokvintett Souvenir of Fallen Grace. Dessutom har hans altviolinkvartett Vanity of Reptition valts av Dutch Viola Society för att spelas på en konsert. Joshua Wat invaldes tidigare i år till Föreningen svenska tonsättare.

low fidelity skrevs under vägledning av Malin Bång i kompositionsklassen vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet. I detta stycke utforskar han att transponera dagligen ljudlandskap i Hong Kong till musik för basklarinett, basflöjt, cello, piano och slagverk. Och det resulterar i en stilla och obskyr klangvärld få har upplevt.

Om Gageego!

Ensemblen bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida kammarmusiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i Musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland och Danmark samt gästspelat på Lange Nacht der Neue Klänge i Wiens konserthus.

Upplev fler konserter med Gageego säsongen 2021-2022 i vårt Pionjärabonnemang

Inspelad för GSOplay Maj 2020

Program


Wat Low Fidelity


Medverkande


Gageego!


Rei Munakata dirigent


Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!