Stäng
Meny
Tillgänglig till 10 oktober 2017

Mozart Symfoni nr 41

Mozarts sista symfoniska mästerverk, “Jupiter”-symfonin (nr 41), i en oförglömlig tolkning av den skicklige österrikiske dirigenten Manfred Honeck.

När Mozart skrev sin sista symfoni var han utfattig och plågades av nattsvarta tankar. Men som den sanne konstnär och det geni han var påverkade detta inte hans skapande: ”Jupiter”-symfonin är ett wienklassiskt mästerverk med majestätiska teman, fängslande rytmer och en final som  fullkomligt flödar av inspiration och glädje.

Österrikaren Manfred Honeck och Göteborgs Symfoniker samarbetade ofta och gärna under slutet av 1990-talet men när han fick chefdirigentuppdrag i Stockholm och sedan Pittsburgh blev det av naturliga skäl längre mellan gästspelen. Orkestrar som Berlins filharmoniker, London Symphony Orchestra och Wiens filharmoniker pockar också på hans uppmärksamhet men nu återkommer han äntligen till Göteborg för

Program

Mozart Symfoni nr 41 ”Jupitersymfonin”

Medverkande

Göteborgs Symfoniker

Manfred Honeck, dirigent

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev