Stäng
Meny
Tillgänglig till 17 juli 2020

Skogsrået och En Saga

Lägg till i kalender
Upplev en av Sibelius riktiga rariteter: den förtrollade tondikten Skogsrået från 1895. Ett mästerverk som efter uruppförandet låg bortglömt i 100 år och framförs mycket sällan.

Skogsrået bygger på Viktor Rydbergs dikt med samma namn, en kuslig historia om Björn som lockas in i skogen bland farliga dvärgar och vilda djur. Han kan inte motstå det förföriska skogsrået som lockar med sina runda armar, hävande barm och oemotståndliga blickar. Men priset han får betala är högt: ett liv utan kärlek, glädje eller familjelycka.

När Santtu-Matias Rouvali dirigerar Sibelius En saga öppnas dörren till fascinerande och mystiska världar, en vandring i ett inre landskap som saknar motstycke.
Sibelius var noga med att påpeka att musiken inte var en berättelse i sig: ”En saga är ett uttryck för ett själstillstånd. Vid den tid då jag skrev tondikten hade jag flera skakande upplevelser. I inget annat verk har jag blottat mig så helt som i En saga. Redan av denna orsak är alla litterära uttydningar helt främmande för mig.” Stycket uruppfördes 1892 och bearbetades till sin nuvarande form 1902.

Program
Sibelius Skogsrået
Sibelius En saga

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent

Inspelat för GSOplay 19 augusti 2017

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler inspelade konserter att läggas ut på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelad konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!