Stäng
Meny
Passa på att uppleva Richard Strauss magiska musik live i Göteborgs Konserthus! Säkra din plats och häng med raka vägen in i senromantikens omvälvande klanger.

Lär känna Richard Strauss ännu mer vid någon av säsongens konserter i Göteborgs Konserthus – funkispärlan vid Götaplatsen som trollbundit musikälskare sedan 1935. Välj din konsert från listan nedan och landa i restaurangen eller barerna i samband med besöket för ännu mer magi.

Richard Strauss (1864-1949) musik beskrivs med ord som ”raffinerad”, ”expressiv” och ”mästerverk”. Han kan ses som en de sista representanterna av den germanska senromantiska stilen, liksom Mahler.

Strauss var motståndare till de många modernistiska tekniker som poppade upp hos tonsättare under första halvan av 1900-talet, samtidigt som han med sitt avancerade harmoniska tonspråk bidrog till hur den klassiska musiken kom att utvecklas. Strauss är särskilt känd för sina operor och symfoniska dikter.

Plocka dina Strauss-favoriter

Kanske kan du redan din Strauss och vill plocka just de verk du vill höra live? De här är de musikstycken av honom som konserterna innehåller:

Abonnent-rabatt

Glöm inte att du som är abonnent i Konserthuset har 10-20% rabatt på konserterna. Använd den rabattkod du fick i samband med biljettsläppet eller kontakta biljettkontoret så hjälper de dig, 031-7265300, biljett@gso.se.

Lyssna in dig

Spellistan är laddad med musik av Richard Strauss, framförd av Göteborgs Symfoniker. Bara att luta sig tillbaka och njuta!

Så går en inspelning till

Ett Strauss-album som fått speciellt stor uppmärksamhet är En alpsymfoni med Göteborgs Symfoniker och dirigenten Kent Nagano. Skivan gavs ut 2016 på Farao Classics och fick ECHO-priset i den prestigefyllda kategorin årets dirigent.

I klippet pratar skivans producent Felix Gargerle om hur inspelningen gick till, tillsammans med Kent Nagano och hornisten Lisa Ford från Göteborgs Symfoniker.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!