Stäng
Meny

Musikanter, glasreliefer

Fem glasreliefer (gravyrer), 1935, 73x 26,5 cm.

Musikanter

Sjungande, spelande människor skapar så vackra toner ur sina strupar och med sina instrument att änglarna lystrar i sin himmel.

Simon Gate (1883-1945)
(Bertil Gustafsson, gravör)

Formgivare, skulptör, bildkonstnär.

Simon Gate, målare och formgivare. Utbildning: Tekniska skolan, Stockholm, Konsthögskolan, Stockholm. G. verkade som porträttmålare och illustratör innan han 1916 började på Orrefors glasbruk som dess konstnärlige ledare. Tillsammans med Edward Hald blev Gate en av den moderna svenska glaskonstens nydanare. Han gjorde sig berömd för sina välkomponerade glasgravyrer med ornament och nakna figurer. På världsutställningen i Paris 1925 uppmärksammades hans och Halds arbeten stort och gav dem deras internationella genombrott.

© Simon Gate /BUS 2009.

Mer konst i Konserthuset

I Göteborgs Konserthus finns en skatt av konst och unik inredning. Möblerna i foajén är specialritade av arkitekt Nils Einar Eriksson, den vackra freskomålningen Folkvisan målades av Otte Sköld och Sveriges största väv – Melodier vid torget – har mönster av Sven X-et Erixson. Dessutom pryder en mängd unika tavlor, glaskonstverk och skulpturer husets väggar, korridorer och salar.

Titta på konstverken

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!