Stäng
Meny

Utställningar

I Göteborgs Konserthus finns en skatt av konst och unik inredning.

Möblerna i foajén är specialritade av arkitekt Nils Einar Eriksson, den vackra freskomålningen Folkvisan målades av Otte Sköld och Sveriges största väv – Melodier vid torget – har mönster av Sven X-et Erixson. Dessutom pryder en mängd unika tavlor, glaskonstverk och skulpturer husets väggar, korridorer och salar. Här kan du läsa mer om alla konstverk och konstnärer.

Bilder av Erik Mofjell

HETTA! Så heter en av de bilder som Konserthusets besökare kan se i utställningen intill restaurangen just nu. Skapare av dessa bilder är Göteborgs Symfonikers kontrabasist Erik Mofjell.

Grunderna till en ny bild läggs med utgångspunkt av en eller flera bilder ur hans digitala bildarkiv, därefter sker ett omfattande arbete och vidareutveckling i datorns bildbehandlingsprogram. Resultatet är en ”fantasivärld, som att förflytta sig från verkligheten in i en dröm”, enligt Erik Mofjell.

Musiken är en stor inspirationskälla för honom liksom bildkonstnärer som Roj Friberg, William Turner, Caspar David Friedrich, Terje Hellesø och Malin Hellesø.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!