Stäng
Meny

Utställningar

I Göteborgs Konserthus finns en skatt av konst och unik inredning.

Möblerna i foajén är specialritade av arkitekt Nils Einar Eriksson, den vackra freskomålningen Folkvisan målades av Otte Sköld och Sveriges största väv – Melodier vid torget – har mönster av Sven X-et Erixson. Dessutom pryder en mängd unika tavlor, glaskonstverk och skulpturer husets väggar, korridorer och salar. Här kan du läsa mer om alla konstverk och konstnärer.

Fotoutställningen Hasselblad i rymden (aktuell 19 sept-27 okt)

I samband med 50-årsfirandet av månlandningen och Symfonikernas månlandningskonsert Steget på månen 19-20 september, en del av rymdveckan, öppnar vi en unik utställning i Konserthusets garderobshall.

I samarbete med Hasselbladstiftelsen har vi valt ut nio magiska ögonblick fångade av en göteborgstillverkad Hasselbladkamera under rymdkapplöpningen på 1960-talet. Du får se den historiska bilden av den första amerikanska rymdpromenaden under Gemini 4-expeditionen, Earthrising tagen från Apollo 8 julen 1968 och inte minst den ikoniska bilden av Edwin ”Buzz” Aldrin på månen, med spegelbilden av den första mannen på månen, Neil Armstrong, i hans visir.

På kortväggen bredvid restaurangen visar vi dessutom i samarbete med Smithsonian National Air and Space Museum i Washington och Universeum en fascinerande överblick av de 28 bemannade expeditionerna i de tre amerikanska rymdprogrammen Mercury, Gemini och Apollo – alla med syftet att landa en människa på månen. I en informativ timeline får ni läsa om hur det hela gick till, problemen, misslyckandena och framgångarna – och inte minst lära känna astronauterna som var med.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!