Stäng
Meny

På plats

Ditt besök i Konserthuset börjar i våra foajéer. Välkommen hit i god tid och njut av det vackra huset. Gör ditt besök till något alldeles extra och landa i våra serveringar inför konserten.

Biljetter, besök och betalning

Du behöver inte skriva ut din biljett inför ditt evenemang. Det går lika bra att visa upp pdf:en i din smartphone. Biljettkassan har öppet från kl 12 och fram till konsertstart vardagar och 3h innan konsertstart övriga dagar. Göteborgs Konserthus är helt kontantfritt, som betalmedel accepteras betalkort och Swish.

Tryggt och säkert besök

För oss är det viktigt att du som publik känner dig säker och trygg när du besöker något av våra evenemang. Här listar vi alla åtgärder vi gör för att skapa utökad säkerhet i samband med pandemin.

Garderob

För att undvika köbildning och folksamlingar har vi endast obevakade garderober för tillfället.

Inringning, paus och speltid

Cirka tio minuter före konsertstart ringer vi in första gången. Andra ringning talar om att det är cirka fem minuter kvar och den tredje att tre minuter återstår. Efter tredje ringningen stängs dörrarna till salongen och konserten börjar. För tillfället hålls alla konserter utan paus. Vi anger en beräknad speltid för varje konsert på hemsidan. Vi kan däremot inte garantera att speltiden är exakt.

Under konserten

Vi välkomnar alla till en avkopplande mobilfri zon, där musiken tar plats och omvärlden får vänta. Så glöm inte att stänga av din mobiltelefon under konserten. Tänk på att det inte bara är ett samtal som kan vara störande för andra i publiken, utan också annan mobilanvändning med lysande skärmar som tar uppmärksamhet från den gemensamma konsertupplevelsen.

Information och programblad

Detaljinformation om din konsert hittar du på respektive konsertsida i evenemangskalendariet. För de klassiska konserterna hittar du också verkkommentarer där, samt biografier om de medverkande. Den informationen finns också i konsertmagasinet Podiet, som landar i brevlådan hos Konserthusets abonnenter fyra gånger under säsongen.

Klädsel

Kom som du är! Det är valfri klädsel vid ett besök hos oss. Tänk däremot på att det finns besökare som kan vara känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer och hårspray med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga.

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något. Här hittar du information om alla åtgärder vi gör för att skapa utökad säkerhet i samband med pandemin.

Öppettider

 • Konsert i Stora Salen
  Vid konsert med Göteborgs Symfoniker i Stora Salen är du välkommen två timmar före din konsertstart för att besöka vår foajé. Har du bokat bord i vår restaurang välkomnar vi dig redan 2,5h före konsertstart så att du hinner njuta av ditt restaurangbesök i lugn och ro.
 • Familjekonsert i Stora Salen
  Vid en familjekonsert i Stora salen är du välkommen en timma innan konsertstart.
 • Övriga konserter i Stora salen
  Öppettider varierar beroende på konsertstart. Vänligen kontakta biljettkontoret för mer information.
 • Konsert i Stenhammarsalen
  Välkommen en timma innan konsertstart.
Mer information inför ditt besök hos oss

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!