Stäng
Meny

Om Point

Den där euforiska känslan som infinner sig när du varit med om något helt unikt och storartat. Den vill vi att varje festivalbesökare ska få uppleva och bära med sig från Point Music Festival som ett alldeles speciellt minne.

Premiären av Point Music Festival i maj 2019 var ett stort äventyr för såväl oss som publiken. Aldrig tidigare hade vi genomfört ett så högklassigt, omfattande och mångfacetterat program i så koncentrerad form. Den 15-18 maj 2020 gör festivalen entré ännu en gång!

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Välkommen den 15-18 maj 2020

Under Point Music Festival får hela konserthuset en ny gestaltning och med ljus, ljud och scenografi skapas en stämning där allt kan hända. En atmosfär där klassisk musik och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt. Ett äventyr för alla sinnen.

Du kan redan nu säkra din plats till festivalens final – en riktig Beethoven-fest med världsstjärnan Anne-Sophie Mutter! Hela programmet släpper vi i början av 2020.

Till programmet

Point Music Festival 2019

2019 års upplaga av Point Music Festival den 23-26 maj 2019 innehöll fyra festivaldagar, fyra världspremiärer, tre orkestrar, två klubbkvällar, filmvisning och ett tiotal konserter…

Festivalens röda tråd utgjordes av ett antal starka berättelser om människan och livet självt, ofta med en kvinnlig röst.

Så såg programmet ut 2019

En storslagen plats för upplevelser

Platsen för Point Music Festival är klassisk mark i ordets alla bemärkelser. Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen har lockat musikälskare sedan 1935. Stora salen är ett storslaget scenrum världsberömt för sin fina akustik. Den intimare Stenhammarsalen är känd för sina vackra trädekorationer.

Arkitekten Nils Einar Eriksson som ritade konserthuset ville skapa en plats för alla, med musiken i centrum. Resultatet blev en byggnad som med sin stilrena funktionalism och sina vackra naturmaterial fascinerar besökare än i dag.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!