Stäng
Meny

Om Point 2019

Den där euforiska känslan som infinner sig när du varit med om något helt unikt och storartat. Den vill vi att varje festivalbesökare ska få uppleva och bära med sig härifrån som ett alldeles speciellt minne. För Point Music Festival är speciell.

Aldrig tidigare har vi genomfört ett så högklassigt, omfattande och mångfacetterat program i så koncentrerad form. Under festivalen, 23-26 maj 2019, får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Fyra dagar ren magi

Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt och sveper med sig publiken rakt in i äventyret.

Festivalens röda tråd utgörs av ett antal starka berättelser om människan och livet självt, ofta med en kvinnlig röst. Fyra festivaldagar: 23-26 maj 2019, fyra världspremiärer, tre orkestrar, två klubbkvällar, filmvisning och ett tiotal konserter…

Point Music Festival är ren magi för alla.

Dyk ner i festivalprogrammet

En storslagen plats för upplevelser

Platsen för Point Music Festival är klassisk mark i ordets alla bemärkelser. Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen har lockat musikälskare sedan 1935. Stora salen är ett storslaget scenrum världsberömt för sin fina akustik. Den intimare Stenhammarsalen är känd för sina vackra trädekorationer.

Arkitekten Nils Einar Eriksson som ritade konserthuset ville skapa en plats för alla, med musiken i centrum. Resultatet blev en byggnad som med sin stilrena funktionalism och sina vackra naturmaterial fascinerar besökare än i dag.

Välj ditt festivalpass

Musik överallt

Under Point Music Festival blir det musik inte bara på scenerna, utan i hela huset.

Det spelas i garderoberna, foajéerna, restaurangen, barerna. Ja, praktiskt taget överallt. Patricia Kopatchinskaja, Anna Thorvaldsdóttir, Santtu-Mattias Rouvali och Göteborgs Symfoniker kommer, liksom Bach, Strauss, Beethoven och några till. Kommer du?

Ta mig till festivalprogrammet

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!