Säsong 2022-2023 Konsertmagi att längta till!

Musikälskare har samlats i Göteborgs Konserthus sedan 1935. Nu har vi ännu en konsertsäsong att se fram emot där vi kan mötas kring det bästa den klassiska musiken har att erbjuda. Lär känna några av musikerna i Göteborgs Symfoniker och vad de ser fram emot säsongen 2022-2023!

 

Trumpetaren Urska Kurbos står lutad mot de röda salongsstolarna med trumpeten i handen.

Urška Kurbos, trumpet

”Musik betyder allt för mig. Det är mitt jobb, men också något mer, jag ger något till andra. Ibland är det tuffa och långa dagar och ibland är inte humöret på topp, men i slutändan vinner musiken ändå. Vi behöver verkligen publiken, vi ger av oss själva i musiken, får feedback och kan göra dem lyckliga.”

Lär känna Urška Kurbos
Cellisten Jun Sasaki står lutad mot de röda salongsstolarna med cellon i handen.

Jun Sasaki, cello

”Santtu är ung och också lite annorlunda, okonventionell, oortodox kanske. Han säger saker som gör att vi skrattar, samtidigt som han är väldigt seriös. Jag blir alltid glad när han kommer.”

Lär känna Jun Sasaki
Flöjtisten Marjolein Vermeeren står lutad mot de röda slongsstolarna med flöjten i handen.

Marjolein Vermeeren, flöjt

”Det finns inte någon känsla i världen man kan jämföra med att sitta på podiet när publiken sitter i salen. Detta att jobba tillsammans så bra man bara kan, för att få ett musikaliskt toppresultat.”

Lär känna Marjolein Vermeeren
Alec Frank-Gemmill står i salongen med valthornet i handen.

Alec Frank-Gemmill, horn

”Tillsammans med publiken uppstår magin i ett rum. Kombinationen av deras förväntan och vår vilja att ge dem en upplevelse är någonting som jag verkligen tycker om.”

Lär känna Alec Frank-Gemmill
Kontrabasisten Jan Alm i salongen med kontrabasen i handen.

Jan Alm, kontrabas

”Allt som hänt de senaste åren fick mig att känna att jag verkligen älskar att spela. Jag älskar att sitta i orkestern, den klangkropp som orkestern är… Det är makalöst.”

Lär känna Jan Alm
Annika Hjelm står lutad mot de röda salongsstolarna med fiolen i handen.

Annika Hjelm, violin

”Det vackraste jag vet är en långsam sats i en Mahlersymfoni, en Sjostakovitjsymfoni eller en vacker pianokonsert av Mozart. Och Verdis operaarior kan få mig att bryta ihop.”

Lär känna Annika Hjelm
Publiksalong med röda salongsstolar i stämningsfullt ljus.

Vilka konserter väljer du?

Boka biljett till dina konsertfavoriter säsongen 2022-2023 och glöm inte kika på våra prisvärda abonnemang, laddade med konsertmagi!

Säsongen 2022-2023