Stäng
Meny

Nyfiken på klassisk musik?

Prova på-abonnemang är prisvärda konsertserier riktade till nybörjare som är nyfikna på klassisk musik. Varje serie kostar 800 kr (skolungdom/student 300 kr) och innehåller tre konserter med förträffar på onsdagar-lördagar. Priset är starkt rabatterat – ordinarie biljettpris är 430 kr per konsert.

Vid två av förträffarna berättar en musiker om livet som symfoniker och om sitt instrument. Den tredje träffen är en guidad rundvandring i Konserthuset. Förträffarna börjar 90 minuter innan konserterna och pågår i 45-55 minuter.

Några dagar innan varje konsert får du ett mail med konsertprogrammet, kommentarer till musiken och information om var i huset gruppen träffas.

Prova på 2: Torsdagar

Förträffar kl 18.00, konserter kl 19.30

18 januari 2018


kl 18.00
Förträff

Rundvandring i Konserthuset, pågår i 45–55 minuter. Deltagarna informeras via mail om var i Konserthuset gruppen ska ses.


kl 19.30
Konsert med Göteborgs Symfoniker, Klaus Mäkelä dirigent, Daniel Lozakovitj violin

Ibland dyker det upp begåvningar som älskar musiken så mycket att inget kan stoppa dem. Dit hör svenske Daniel Lozakovitj, 16-årig violinist som redan varit solist med Mariinskijteaterns orkester och Valery Gergiev och skrivit skivkontrakt med Deutsche Grammophon.

Dirigenten är i sammanhanget rena veteranen – Klaus Mäkelä, 21 år.

Program:
Tjajkovskij - Violinkonsert 34 min
Paus 25 min
Sjostakovitj - Symfoni nr 10 53 min


15 mars 2018


kl 18.00
Förträff

Förträffen tillsammans med musiker ur Symfonikerna pågår i 45–55 minuter. Deltagarna informeras via mail om var i Konserthuset gruppen ska ses.


kl 19.30
Konsert med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Hélène Grimaud piano

Santtu-Matias Rouvali tolkar Sibelius på sitt eget sätt – med respekt för noterna men också vidöppen för nya, fascinerande möjligheter. Det skulle man också kunna säga om Hélène Grimaud som med fast beslutsamhet tar sitt uppdrag som konstnär på fullaste allvar.

När de två utforskande musikerna samverkar i Beethovens fjärde pianokonsert – som verkligen leker och retas med tanken om individen och kollektivet – finns förutsättningarna för konstnärlig laddning av ovanligt slag. Och som fantastisk start på kvällen: Richard Strauss svepande och prunkande orkestersvit ur Rosenkavaljeren.

Program:
Strauss - Svit ur Rosenkavaljeren 21 min
Beethoven - Pianokonsert nr 4 34 min
Paus 25 min
Sibelius - Symfoni nr 1 40 min


24 maj 2018


kl 18.00
Förträff

Förträffen tillsammans med musiker ur Symfonikerna pågår i 45–55 minuter. Deltagarna informeras via mail om var i Konserthuset gruppen ska ses.


kl 19.30
Konsert med Göteborgs Symfoniker, Manfred Honeck dirigent, David Huang piano, Bengt Danielsson trumpet

Han skrev den till sig själv, Sjostakovitj, den första pianokonserten från 1933. Som vanligt med ett ironiskt leende i mungipan och en uppsjö fina idéer som alla pockar på uppmärksamhet, inte minst från den raljanta solotrumpeten som biter ifrån med vassa kommentarer då och då.

Solistprisvinnaren David Huang visar vad han kan vid flygeln och Manfred Honeck dirigerar. Österrikaren leder också Symfoni nr 7 av landsmannen Bruckner, en av tonsättarens mest spelade och en rese bland resar i Bruckners samling av grandiosa symfonier.

Bonus: Symfonikernas trumpetare Bengt Danielsson som solist.

Program:
Sjostakovitj - Pianokonsert nr 1 22 min
Paus 25 min
Bruckner - Symfoni nr 7 1 t 8 min


Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev