Göteborgs Konserthus A Tale Of Four Cities: 3. London

Evenemanget har ägt rum. Musikpiloterna i Gageego! tar oss med på en upptäcktsresa till metropolen London.

Speltid ca: 1 t 31 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
230 kr Student 100 kr

Evenemanget har ägt rum

I London, där Charles Dickens en gång skrev A Tale of Two Cities (som inspirerat namngivningen av årets Gageego!-serie), möter vi de största kontraster.

Rebecca Saunders eteriska och hemlighetsfulla klangvärld delar föga med den omskrivne Thomas Adès eller Albert Schnelzers dansanta och fantasifulla eufori. Snarare finner vi i Saunders musik en länk till kvällens uruppförande, Gageego!s beställningsverk av Göteborgstonsättaren Lina Järnegard.

Alltsedan starten 1995 har denna Göteborgsbaserade ensemble bjudit omvärlden på konserter fyllda av nutida musik av allra högsta kvalitet, framförd med stor passion och glimt i ögat. Ensemblen har ett enastående antal uruppföranden på meritlistan och ett unikt perspektiv på två decenniers nutida konstmusikliv. Räkna med ett nytt äventyr vid varje landning när Gageego! tar scenen i besittning.

Tonsättarsamtal

Träffa en livs levande kompositör! En timme innan konsertstart samtalar musiker ur Gageego! med någon av kvällens tonsättare i Stenhammarsalen. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Samtalen är kostnadsfria och börjar kl 17.00. Välkommen!

Konsertserien genomförs med stöd från Kulturrådet, Statens Musikverk och Helge Axson Johnsons stiftelse.

Program





Paus 25 min





Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter