Stäng
Meny
fre
25
okt
Kl 19.30

Tablas från Rajasthan

Amrat Hussain Brothers Trio från gränslandet mellan Pakistan och Indien.

Tablas från Rajasthan

Amrat Hussain Brothers Trio från gränslandet mellan Pakistan och Indien.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Amrat Hussain Brothers Trio, från gränslandet mellan Pakistan och Indien, med hängiven sufisk sång och dansande fingrar. Konserten är först ut i en ny säsong av världsmusik och ingår i abonnemanget Världen i Konserthuset.

Sufimusikens tradition går långt tillbaka i tiden och konstarten introduceras i tidig ålder för utövarna. Medlemmarna i Amrat Hussain Brothers Trio har sju generationer musiker bakom sig och för de rikt dekorerade sångerna och fingrarnas virtuosa dans över trumskinnen vidare.

Publiken i ett fullsatt Stenhammarsalen har tidigare imponerats av Amrat Hussains lustfyllda tablas-spel, då bakom den palestinska världsartisten Adnan Jobran. Efter hyllade konserter på festivaler runt om i världen återvänder Amrat Hussain nu för första gången till Sverige och Göteborg, bakom trummorna i sin egna trio.

Passa på att lära dig mer om sufisk musik på förträffen på Café Frid & Fröjd i Linnéstaden 15 oktober kl 18.30.Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande


Amrat Hussain tablas


Sanjay Khan Sång, harmonium, kastanjetter


Teepu Khan tablas


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!