Stäng
Meny
lör
4
maj
Kl 18.00

BAGS spelar i Gamlestaden & Hedekas

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare, Terje Skomedal violin

BAGS spelar i Gamlestaden & Hedekas

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare, Terje Skomedal violin

Evenemanget är inte längre aktuellt

Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS) bildades runt 2008 och är en ensemble bestående av ett tjugotal musiker som drivs av lusten att utforska och levandegöra musik från 1600- och 1700-talen.

Konsertmästare för ensemblen är violinisten Terje Skomedal och Stefano Veggetti är konstnärlig ledare. Ensemblen har gjort en mängd konserter genom åren med gästande solister och barockspecialister.

Fredag 3 maj gästar BAGS Easy Living i Gamlestaden. Konserten börjar kl 19.00, med förmingel i butiken från kl 18.00.

Lördag 4 maj spelar ensemblen i Hedekas bygdegård i Munkedal. Konserten börjar kl 18.00. Entré: 250 kr inkl fika i pausen. Du kan boka biljett på 0702 049886. Betala kontant eller med swish när du kommer.

Biljetterna säljes via respektive arrangör.

Program


Fux Ouvertur i D moll
18 min


Vivaldi Konsert F-dur för 3 violiner
11 min


Paus
25 min


Vivaldi Konsert g-moll för 2 celli
10 min


Bach Brandenburgkonsert nr 5
21 min


Medverkande


Barockakademin Göteborgs Symfoniker


Marjolein Vermeeren traversflöjt


Terje Skomedal violin

Violinisten Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrlandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.


Joel Nyman violin


Pierre Guis violin


Oscar Sokk Kleväng cello


Stefano Veggetti cello

Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare för Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS). Han är känd för sitt virtuosa spel, sin stilkänsla och stora sceniska närvaro. Efter utbildningen vid konservatoriet i L'Aquila under David Cole och i Philadelphia för Orlando Cole väcktes intresset för tidstroget spel vilket ledde till mästarkurser med Anner Bijlsma. Han har sedan dess spelat som solist och i kammarensembler. Han har bland annat spelat med Anner Bijlsma, L'Archibudelli, Stanley Ritchie, Alfredo Bernardini, Ottavio Dantone, L'Astrée, Erich Höbarth, Rachel Podger, Jos van Immerseel, Anima Eterna Brugge i Europa, Mexiko och USA. Stefano Veggetti har gjort ett flertal radioinspelningar och skivinspelningar för Nuova Era, Opus 111 och Accent. År 2000 grundade han sin egen grupp Ensemble Cordia och sedan 2014 samarbetar han med Anima Eterna. Han är också konstnärlig ledare för Academy of Ancient Music i Bruneck. Stefano Veggetti spelar på en cello av Nicola Gagliano (1737) "ex Oblach".


Takashi Watanabe cembalo


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!