Stäng
Meny
lör
12
okt
Kl 18.00
Flera datum

Barockakademin spelar i Lerum & Mölnlycke

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare

Barockakademin spelar i Lerum & Mölnlycke

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare

Barockakademin Göteborgs Symfoniker bildades runt 2008 och är en ensemble bestående av ett tjugotal musiker som drivs av lusten att utforska och levandegöra musik från 1600- och 1700-talen.

Konsertmästare för ensemblen är violinisten Terje Skomedal och Stefano Veggetti är konstnärlig ledare. Ensemblen har gjort en mängd konserter genom åren med gästande solister och barockspecialister.

Fredag 11 oktober kl 19.00 spelar Barockakademin i Dergårdsteatern i  Lerum, arrangör: Sparbanksstiftelsen Alingsås

Lördag 12 oktober kl 18.00 spelar Barockakademin i Råda rum i Mölnlycke, arrangör: Landvetter-Råda Rotaryförening

Biljetterna säljes via respektive arrangör.

Program


Fux Ouvertur i D moll
18 min


Kien À la rigueur du gout fin et delicat
7 min


Bach Brandenburgkonsert nr 3
12 min


Paus
25 min


Bach Brandenburgkonsert nr 5
21 min


Telemann Vattenmusik, "Hamburger Ebb und Fluth" Uvertyrsvit i C-dur, TWV 55:C3, för 2 oboer, fagott, stråkar och basso continuo
24 min


Medverkande


Barockakademin Göteborgs Symfoniker


Terje Skomedal violin

Violinisten Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrlandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.


Takashi Watanabe cembalo


Marjolein Vermeeren traversflöjt


Stefano Veggetti Konstnärlig ledare

Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare för Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS). Han är känd för sitt virtuosa spel, sin stilkänsla och stora sceniska närvaro. Efter utbildningen vid konservatoriet i L'Aquila under David Cole och i Philadelphia för Orlando Cole väcktes intresset för tidstroget spel vilket ledde till mästarkurser med Anner Bijlsma. Han har sedan dess spelat som solist och i kammarensembler. Han har bland annat spelat med Anner Bijlsma, L'Archibudelli, Stanley Ritchie, Alfredo Bernardini, Ottavio Dantone, L'Astrée, Erich Höbarth, Rachel Podger, Jos van Immerseel, Anima Eterna Brugge i Europa, Mexiko och USA. Stefano Veggetti har gjort ett flertal radioinspelningar och skivinspelningar för Nuova Era, Opus 111 och Accent. År 2000 grundade han sin egen grupp Ensemble Cordia och sedan 2014 samarbetar han med Anima Eterna. Han är också konstnärlig ledare för Academy of Ancient Music i Bruneck. Stefano Veggetti spelar på en cello av Nicola Gagliano (1737) "ex Oblach".


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!