Göteborgs Konserthus Bassekou Kouyate – strängvirtuosen från Mali

Sveps med av den innovativa västafrikanska folkmusiken. Från Malis vibrerande musikscen kommer bandet Ngoni Ba och Bassekou Kouyate!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Student 123-158 kr Ungdom tom 29 år 123-158 kr

Sveps med av den innovativa västafrikanska folkmusiken. Från Malis vibrerande musikscen kommer bandet Ngoni Ba och Bassekou Kouyate, mästaren på stränginstrumentet ngoni, som samarbetat med storheter som Youssou N’Dour och Kronos Quartet.

Bassekou Kouyate är en av de verkliga mästarna på ngoni, stränginstrumentet från Västafrika som påminner om en luta. Tillsammans med bandet Ngoni Ba, med Amy Sackos själfulla sång, upprätthåller han den folkmusikaliska traditionen och är på samma gång en virtuos och innovatör.

Bassekou Kouyate har med sin mix av folkmusik, rock och blues samarbetat med många musiker i och utanför Mali. Han har delat scener med storheter som Youssou N’Dour, Kronos Quartet, Taj Mahal, Bono och Paul McCartney.

Debutalbumet som släpptes 2007 prisades vid BBC Radio 3 Awards och uppföljaren blev nominerad till Grammy. Hans senaste album Miri från 2019 har ett mer subtilt och jordnära sväng. Miri betyder dröm eller kontemplation på det västafrikanska språket bamana. I titellåten återvänder Bassekou Kouyate till sin hemstad, en liten by vid floden Niger. Långt borta från huvudstadens buller, trafikstockningar och politiska kaos sitter han vid stranden och tänker på sitt liv.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said spelar skivor i foajén före konserten och baren är öppen. Ta med alla dina vänner och kom!

Provlyssna

Lär känna Bassekou Kouyate.

Fredag 24 november 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba

Bassekou Kouyate ngoni

Aminata Sacko sång

Mamadou Kouyate ngoni bas

Mahamadou Tounkara yabara, tama

Moctar Kouyate kalebass

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024