Göteborgs Konserthus Chalmersspexet Bob – Marie Antoinette

Evenemanget har ägt rum.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230 kr Student 180 kr Student /Chalmerister150 kr

Evenemanget har ägt rum

Välkommen till Chalmersspexet Bob- Antoinette!

Livet på det franska hovet år 1789 är rosaskimrande och bekymmerslöst. Eller ja, i alla fall om man frågar Marie Antoinette och hennes make Ludvig XVI. Hovdesignern Rose fortsätter dessutom att köpa in dyra klänningar och smycken, medan den inhyrda svenska konsulten är mer engagerad i att roa sig än att hjälpa till med Antoinettes relation till folket; detta till Madame Etiquettes stora förfäran.

”Men äsch då, inte skulle väl något så fjantigt som en revolution kunna inträffa. Folket är ju vana vid att ha det lite miserabelt.” – Det är i alla fall Ludvigs mätress väldigt mån om att trycka på när det kommer på tal. Samtidigt verkar hon smida mörka planer med en ung pöbelman som har tankar om stordåd och ett långt svåruttalat namn. Nappapp-..? Nappen? Na..? Något sånt.

När brödbristen bland folket börjar jäsa till stora proportioner blir det dock svårare och svårare att låtsas som att allt är som det ska. Och vad gör egentligen hovbetjänten om nätterna? Vad har det med volter att göra?

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang