Stäng
Meny
sön
5
maj
Kl 20.00

Daniel Norgren - Wooh Dang

Konserterna karaktäriseras av närvaro: till publiken, till bandet, till naturen och till själen.

Daniel Norgren - Wooh Dang

Konserterna karaktäriseras av närvaro: till publiken, till bandet, till naturen och till själen.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Ny skiva och nytt gott i påsen.

Nya albumet Wooh Dang släpps den 19 april 2019 på Superpuma Records och kommer att bli Norgrens första världsomspännande release.
Wooh Dang spelades in på en pittoresk förläggargård från 1800-talets mitt nära Norgrens hem i sydvästra Sverige tillsammans med bandet bestående av Anders Grahn (bas), Erik Berntsson (trummor) och Andreas Filipsson (gitarr och banjo) som också hänger med på releaseturnén.

Förband: Songs of Boda går på kl. 19.20

Bakom namnet Songs of Boda hittar vi singer-songwritern Daniel Skoglund ifrån Borås som under 2018 släppte kritikerrosade albumet ”IAGO” och följer nu upp med, i stort sett instrumentala skivan ”Meanwhiling”.
”En transcendental skönhet” hälsar kvällens huvudakt.
Med hjälp av enkla och vackra melodier på nylonsträngad gitarr tar Songs of Boda oss till en lite annan plats än tidigare där sång och text varit givna beståndsdelar. Skivans namn antyder att den gjordes lite under tiden och kanske är det just det som gör att den andas lugn och närhet. Han säger själv om musiken; ”Jag ville dela med mig av det musicerande som kanske egentligen tagit mest plats i mitt liv och kanske spelat störst roll. Min egen relation till min egen musik.” Daniel Skoglund har en bakgrund som gitarrist och har spelar tillsammans med Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron, Daniel Johnston med flera och kommer att framträda solo som öppningsakt under Daniel Norgrens sverigeturné 2019.
”Man lämnar lyssningen med en sorts tacksamhet. Och tilltagande nyfikenhet.”

Lyssna:
Meanwhiling

Facebook

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!