Stäng
Meny
mån
31
jan
Kl 18.00

Soloorgel med amerikansk virtuos

Organisten och professorn David Higgs på unikt gästspel i Göteborg för att ge konsert på den nya, fantastiska konserthusorgeln.

Soloorgel med amerikansk virtuos

Organisten och professorn David Higgs på unikt gästspel i Göteborg för att ge konsert på den nya, fantastiska konserthusorgeln.

Organisten och professorn David Higgs på unikt gästspel i Göteborg för att ge konsert på den nya, fantastiska konserthusorgeln byggd av Rieger Orgelbau.

David Higgs turnerar världen runt som virtuos, är affischnamn på festivaler och högaktad domare vid internationella orgeltävlingar. I USA är han också känd för sina årliga konserter i jultid i Davies Symphony Hall i San Francisco och Disney Concert Hall i Los Angeles. Han är sedan flera år chef för orgelinstitutionen vid anrika Eastman School of Music i Rochester, i staten New York.

Den nya konserthusorgeln

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet.

Tack vare samarbetet mellan fastighetsbolaget HigabGöteborgs internationella orgelakademi och Göteborgs Symfoniker kan vi äntligen få uppleva en konserthusorgel i världsklass, byggd av Rieger Orgelbau i Österrike. Instrumentet är så stort att en del av orgelpiporna byggts in under publiken i salongen – när du sitter på parkett känner du vibrationerna från baspiporna!

Medverkande


David Higgs Solist


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!