Stäng
Meny
lör
26
feb
Kl 15.00

Familjekonsert: Hero - hjälten i oss alla

Heroisk musik från film, tv och spel sporrar till stordåd! Med Göteborgs Symfoniker, sångerskan Sabina Zweiacker och filmfantomen Orvar Säfström.

Familjekonsert: Hero - hjälten i oss alla

Heroisk musik från film, tv och spel sporrar till stordåd! Med Göteborgs Symfoniker, sångerskan Sabina Zweiacker och filmfantomen Orvar Säfström.

Tänk om just du skulle sätta ned foten, kämpa för det goda och utmana orättvisor? I familjekonserten Hero – hjälten i oss alla låter vi heroisk musik från film, tv och spel sporra oss till stordåd, med eller utan superkrafter.

Med sångerskan Sabina Zweiacker och filmfantomen Orvar Säfström som presentatör.

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Program


Williams Stålmannen: Superman March
5 min


Williams Harry Potter och de vises sten: Hedwig's Theme & Harry´s Wondrous World
6 min


Williams Raiders March ur Jakten på den försvunna skatten
5 min


Elfman Batman: Batman Theme
3 min


Toprak, Djawadi, Silvestri & Doyle Marvel-svit med musik ur Captain Marvel, Captain America, Thor & Avengers
6 min


Williams Star Wars: Episod VII - The Force Awakens: Finale
7 min


Vincent/Kramer, Aboulker, Tyson-Chew, Buckley & Zag Hjältemedley med musik från Ninjago, Pyjamajshjältarna, The Deep, Ett fall för KLURO & Miraculous
5 min


Soule Skyrim: The Dragonborn Comes
5 min


Lopez Frost: Let It Go
4 min


Medverkande


Göteborgs Symfoniker

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.


Orvar Säfström Presentatör

Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för Filmkrönikan, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl videobranschens hederspris som SVEROKs "Årets spelare". Han har lett ett spelseminarium i Riksdagshuset, skrivit tre böcker om 1980- och 1990-talens rollspelsvåg i Sverige och driver nördbokförlaget Fandrake. I den symfoniska världen är Orvar Säfström Skandinaviens ledande producent av konserter med musik hämtad från populärkulturen.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!