Göteborgs Konserthus Konsthistorien

Evenemanget har ägt rum. Peter Apelgren med musiker följer 1900-talskonstens vindlande stigar.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
180 kr Student 100 kr

Evenemanget har ägt rum

Under 1900-talet formligen exploderade musiken och konsten med en uppsjö begåvade, banbrytande konstnärer. Vissa av dem är idag bortglömda. Har ni till exempel hört talas om den amerikanska akvarellisten Karen Madsén-Roth (1916-2000)? Inte det, då är ni inte ensamma.

Konstnären och underhållaren Peter Apelgren älskar detta sjudande sekel med alla sina nya riktningar och uttryck. Med pensel och pannå i högsta hugg kommer han att göra sin egen högst personliga betraktelse över några av epokens stora konstprofiler och pionjärer, ett slags minne över ”Den okände konstnärens grav”.

Lite färg här, några streck där och en väldig massa inspiration över hela duken. Till sin hjälp har han Martin Ödlund på slagverk och Erik Risberg på piano – musiker ur Göteborgs Symfoniker – som med lekfulla blinkningar följer konstens vindlande stigar fram genom århundradet.

Det blir musik, målning och mässande i en kreativ och oförutsägbar föreställning som kommer att roa och oroa även dem som hoppat över det där med konst. En unik chans för alla att upptäcka både nyskapande musik och drabbande konst.

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang