Stäng
Meny
lör
22
Apr
Kl 15.00

Konsthistorien

Peter Apelgren med musiker följer 1900-talskonstens vindlande stigar.

Konsthistorien

Peter Apelgren med musiker följer 1900-talskonstens vindlande stigar.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Under 1900-talet formligen exploderade musiken och konsten med en uppsjö begåvade, banbrytande konstnärer. Vissa av dem är idag bortglömda. Har ni till exempel hört talas om den amerikanska akvarellisten Karen Madsén-Roth (1916-2000)? Inte det, då är ni inte ensamma.

Konstnären och underhållaren Peter Apelgren älskar detta sjudande sekel med alla sina nya riktningar och uttryck. Med pensel och pannå i högsta hugg kommer han att göra sin egen högst personliga betraktelse över några av epokens stora konstprofiler och pionjärer, ett slags minne över ”Den okände konstnärens grav”.

Lite färg här, några streck där och en väldig massa inspiration över hela duken. Till sin hjälp har han Martin Ödlund på slagverk och Erik Risberg på piano – musiker ur Göteborgs Symfoniker – som med lekfulla blinkningar följer konstens vindlande stigar fram genom århundradet.

Det blir musik, målning och mässande i en kreativ och oförutsägbar föreställning som kommer att roa och oroa även dem som hoppat över det där med konst. En unik chans för alla att upptäcka både nyskapande musik och drabbande konst.

Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev