Stäng
Meny
fre
29
Nov
Kl 19.30

FeminEast 2019: LILIANA ZAVALA TRIO

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa där latinamerikanska rytmer möter svensk folkmusik.

FeminEast 2019: LILIANA ZAVALA TRIO

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa där latinamerikanska rytmer möter svensk folkmusik.

Evenemanget är inte längre aktuellt

FeminEast riktar ljuset mot kvinnliga röster. Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa där latinamerikanska rytmer möter svensk folkmusik.

Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa genom modern folktro där världar möts – argentinska och latinamerikanska rytmer influerade av svensk folkmusik med sång baserad på sångstilen call and response. Många olika musikstilar – allt från salsa, rock och jazz till pop och världsmusik – ryms och märks i hennes musik.

Liliana Zavala föddes i Argentina och påbörjade sin professionella musikresa som slagverkare blott 17 år gammal. 2017 släppte hon sitt debutalbum Cabildo. Ett album som fick väldigt fin kritik och som 2018 resulterade i en nominering till ”Årets artist” vid World Music-galan.

FeminEast – med musiken som kraft

I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Medverkande


Liliana Zavala Trio


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!