Stäng
Meny
sön
1
Dec
Kl 18.00

FeminEast 2019: MAH ENSEMBLE

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Här frontas Mah Ensemble av kurdisk-iranska Sahar Zibaei.

FeminEast 2019: MAH ENSEMBLE

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Här frontas Mah Ensemble av kurdisk-iranska Sahar Zibaei.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Mah Ensemble grundades 2006 för att lyfta och sprida persisk musik till en bredare publik. Deras uppdrag har tagit dem runt Europa flera gånger men även till Australien.

Att lyfta fram och stödja persiska artister har varit en given del av deras arbete. Precis som på deras senaste Europa-turné så frontar den kurdisk-iranska sångaren Sahar Zibaei. En ung och driven kvinnlig artist som framför kurdisk folkmusik och iransk klassisk musik. Hon åtföljs bland annat av Majis Derakhshani som betraktas som mästaren i tar, en långhalsad luta och ett av Irans viktigaste instrument.

FeminEast – med musiken som kraft

I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Medverkande


Mah Ensemble


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!