Göteborgs Konserthus Hur framkallas det förtrollade?

Evenemanget har ägt rum. Gageego! hyllar en av samtidens mest produktiva tonsättare, Salvatore Sciarrino.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
170-220 kr Student 85-110 kr

Evenemanget har ägt rum

Gageego! hyllar en av samtidens mest produktiva tonsättare, Salvatore Sciarrino. Med femtio symfoniska verk är ändå kammarmusik det mest avskalade sättet att närma sig hans musik som är kontrastrik och innovativ.

Den som lyssnar till Sciarrino blir medveten om sig själv och sina känslor. Musiken är på samma gång introvert och expansiv, ibland som duvor i en skog, ibland som en hyperventilerande förtvivlan. Det kräver sin flöjtist att klara av dessa tvära kast.

Sciarrinos titlar hänvisar till musikens mystik, som detta att förstå hur det förtrollade framkallas. Men musiken hyllar också de klassiska tre gracerna. Dessa gudinnor var ansvariga för livets goda sidor som glädje, skönhet och visdom. I Sciarrinos flöjtmusik får de sin mor, gudinnan Venus att blomstra.

I Sara Nemtsovs delvis amplifierade musik och i “b” av Simon Løffler får flöjten vila. Här utforskas elektrifierande möjligheter, såsom ljus och spänningarna i musikernas egna kroppar.

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Program




Paus 25 min




Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter