Stäng
Meny
tor
27
jan
Kl 19.30
Flera datum

Rouvali åter i Göteborg

Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Marjukka Tepponen sopran

Rouvali åter i Göteborg

Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Marjukka Tepponen sopran

På grund av de skärpta restriktionerna kan vi bara välkomna en begränsad publik till konserterna i Stora salen i januari. Det innebär att samtliga biljetter till denna konsert återlöses, även platser köpta i abonnemang, här hittar du mer information om detta. Istället erbjuder vi er att på nytt köpa en biljett till de begränsade publikplatser som nu är släppta till försäljning. 

Göteborgs Symfoniker visar upp sig från sin bästa sida tillsammans med chefdirigent Santtu-Matias Rouvali. Följ med in i sagans värld och Rimskij-Korsakovs exotiska och hisnande färggranna Sheherazade ur Tusen och en natt, och upplev skönheten i Richard Strauss Vier letzte Lieder som i text och musik förlikat sig med livet och funnit ro.

Mer lättsamma toner möter i Nielsens sprudlande uvertyr till Maskarade – det är trots allt inledningen till en komisk opera med story av Holberg! Alla tre verk är magnifikt skrivna för orkester och visar vilka häpnadsväckande klanger som ligger förborgade i en samling samspelta och skickliga musiker. Dessutom R Strauss Vier Letzte Lieder, ”De fyra sista sångerna”, med sopranen Marjukka Tepponen!

Introduktion till konserten 26 januari

Välkommen till kostnadsfri introduktion till konserten den 26 januari, en timme före konsertstart i Stora salen.

Medverkande


Göteborgs Symfoniker


Santtu-Matias Rouvali Dirigent

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker. Han har redan en internationell dirigentkarriär och har av The Guardian hyllats som "den finska dirigenttraditionens senaste storartade begåvning man bara måste lyssna på". Santtu-Matias Rouvali är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester och blir 2021 chefdirigent för Philharmonia Orchestra i London. Han har turnerat med Göteborgs Symfoniker och pianisten Hélène Grimaud i nordiska huvudstäder samt med pianisten Alice Sara Ott och slagverkaren Martin Grubinger i Tyskland. Santtu-Matias Rouvali samarbetar regelbundet med ett flertal orkestrar i Europa och USA, bland dem Franska Radions filharmoniker, Oslo filharmoniker, Bambergs symfoniker, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Minnesota Orchestra och Detroit Symphony Orchestra. Denna säsong debuterar han med Berlins filharmoniker, New York Philharmonic och Concertgebouworkestern. Den första två volymerna av Sibelius kompletta symfonier med Santtu-Matias Rouvali och Göteborgs Symfoniker (Alpha) har hyllats av en enig kritikerkår. Bland priserna de erhållit finns Gramophones Editor's Choice award, tChoc de Classica, Tyska kritikerpriset och Diapason d'Or "Decouverte". 2018 utkom en dubbel-cd där Santtu-Matias Rouvali dirigerar violinkonserter av Bernstein, Korngold och Rozsa med Baiba Skride som solist. Flera inspelade konserter med Santtu-Matias Rouvali och Göteborgs Symfoniker finns på gsoplay.se.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!