Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: ELDFÅGELN OCH BARBERS VIOLINKONSERT

Evenemanget har ägt rum. Se konserten på GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men du kan se konserten livestreamad på GSOplay. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

——————————–

Stravinskys musik till baletten Eldfågeln får vid den här konserten sällskap av Samuel Barbers vackra violinkonsert med sin svindlande virtuosa final. Solist är Valerij Sokolov som med sitt laddade spel etablerat sig som en av de mest eftersökta unga violinisterna.

Stravinskys Eldfågeln bygger på en rysk folksaga om prins Ivan som är på väg till sin fars hemland. Han förirrar sig in i en förtrollad trädgård dit den praktfulla Eldfågeln varje natt söker sig för att äta av guldäpplena som skänker evig ungdom, skönhet och lycka. Prins Ivan lyckas fånga fågeln, men bestämmer sig för att släppa fågeln fri i utbyte mot en gyllene fjäder. Med Stravinskys bländande klangrika musik kan vi följa prinsens äventyr i den förtrollade trädgården. Orkestern leds av chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

Program

Barber Violinkonsert 25 min


Medverkande



Valerij Sokolov violin

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter