Göteborgs Konserthus We Can Be Heroes

Evenemanget har ägt rum. Hjältar kommer i många olika skepnader och här kämpar vi sida vid sida med Katniss i The Hunger Games, Batman, Mad Max och många fler. En filmmusikkonsert med Göteborgs Symfoniker, Sabina Zweiacker och Orvar Säfström.

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Efter två omgångar spelmusik i SCORE, science fiction-konserten WE COME IN PEACE och fantasy-föreställningen SAGAS presenterar vi nu ännu ett samarbete med Orvar Säfström och Underscore Productions.

Hjältar kommer i många olika skepnader och här kämpar vi sida vid sida med Katniss i THE HUNGER GAMES, möter den mångbottnade Furiosa i MAD MAX: FURY ROAD och räddar världen från undergång tillsammans med Sarah Connor i THE TERMINATOR. Från superhjältarnas världar träffar vi bland andra BATMAN och THE AVENGERS. Till detta lägger vi några av John Williams älskade kompositioner från RAIDERS OF THE LOST ARK och STAR WARS.

Konserten avslutas med Hans Zimmers bombastiska musik från GLADIATOR! Solist: Sabina Zweiacker, presentatör: Orvar Säfström.

Hör Sabina Zweiackers sällsamma sång i denna inspelning från en tidigare konsert hon gjort tillsammans med Orvar Säfström.

Lyssna på spellistan

Program

Elfman Batman: Batman Theme 3 min

Williams Raiders March ur Jakten på den försvunna skatten 5 min

Fiedel The Terminator 1 & 2 - Love Scene/Main Title 4 min

Horner Aliens: Maintitle / Bishop´s countdown 6 min

Holkenborg Mad Max Fury Road - Many Mothers 5 min

Silvestri Predator: Buildig a trap / Main theme 5 min

Williams Star Wars: Episod VII - The Force Awakens: The Jedi Steps / Finale 11 min

Paus 25 min

Shore Lord of the Rings - The Return of the King - Into the West 5 min

Newton Howard The Hunger Games: Catching Fire - Horn of Plenty/Katniss is Chosen 4 min

Williams Stålmannen: Superman March 5 min

Djawadi / Silvestri / Doyle: Iron Man/Captain America/Thor/Avengers 6 min

Zimmer Gladiator - Progeny/The Wheat/The Battle 13 min

Donizetti / Serra Fifth Element - Diva Opera Scene 5 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Magnus Fryklund dirigent

Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö 2012 och har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 hyllats både i Sverige och internationellt för sina framträdanden med sånger från film, tv och spel. Hon har varit solist med Skandinaviens största orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslofilharmonin och sex år i rad med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för Filmkrönikan, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl videobranschens hederspris som SVEROKs "Årets spelare". Han har lett ett spelseminarium i Riksdagshuset, skrivit tre böcker om 1980- och 1990-talens rollspelsvåg i Sverige och driver nördbokförlaget Fandrake. I den symfoniska världen är Orvar Säfström Skandinaviens ledande producent av konserter med musik hämtad från populärkulturen.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret