Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: WE REMEMBER BRITAIN

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras. Välkomna till GSOplay istället!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men dyk gärna ner i konsertutbudet på GSOplay istället. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

——————————–

Edward Elgars cellokonsert är både gripande och vacker, virtuos och utåtriktad. Här är det den unga tyske cellisten Leonard Elschenbroich som tar hand om solostämman.

Med sin bländande teknik och inkännande spel har han på kort tid blivit en av den klassiska musikvärldens mest efterfrågade solister.

Som kontrast till Elgars cellokonsert får vi höra William Waltons första symfoni, ett emotionellt vulkanutbrott, en musikalisk lavaström av lidelse. Musiken handlar om den stormiga relationen till baronessan Imma von Doernberg som lämnade honom för den ungerska läkaren, musikern och konstfilosofen Tibor Csató.

Under den ibland städade ytan pulserar aggressiviteten och den outspädda svartsjukan får snart fullt utlopp. Leder Göteborgs Symfoniorkester gör den brittiske dirigenten John Wilson.

 

Program


Paus 25 min

Walton Symfoni nr 1 43 min

Medverkande



Leonard Elschenbroich cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang