Stäng
Meny
fre
7
feb
Kl 19.30

Jemens hemliga sånger

Kvinnosånger på arabiska framförda av en man med Kvartetten Gulaza från Israel.

Jemens hemliga sånger

Kvinnosånger på arabiska framförda av en man med Kvartetten Gulaza från Israel.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Gulaza är kvartetten från Israel med sånger på arabiska. Sångerna från Jemen sjungs traditionellt i hemlighet av kvinnor som tvingats in i äktenskap. I Gulazas tolkningar sjungs sångerna lidelsefullt och öppet av en man.

Hos de jemenitiska kvinnorna finns än i dag en stark tradition av sånger som förmedlats mellan mor och dotter i århundraden. Sångerna som rymmer mystik, religiositet och längtansfull poesi har sällan, eller aldrig, nått utanför den slutna kvinnliga sfären.

Gulazas sångare Igal Mizrahi uppvuxen i en judisk-jemenitisk kultur. Han fascinerades tidigt av den dolda världen och har ägnat flera år att studera de traditionella sångerna. I Gulazas tolkningar kombineras orientaliska stränginstrument och slagverk med cello och gitarr. Musiken och den frontande Igal Mizrahi, iklädd traditionell jemenitsk kvinnodräkt, skapar en dramatik som tar med publiken in i en fängslande värld av bön, passion, dans, kärlek och längtan efter frihet.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande


Igal Mizrahi sång


Leat Sabbah cello


Yair Hashachar gitarr


David Dagmi N´goni, percussion


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!