Stäng
Meny
mån
29
apr
Kl 19.30

Helge Lien Trio

Nefertiti på Konserthuset: Helge Lien piano, Mats Eilertsen bas, Per Oddvar Johansen trummor

Helge Lien Trio

Nefertiti på Konserthuset: Helge Lien piano, Mats Eilertsen bas, Per Oddvar Johansen trummor

Evenemanget är inte längre aktuellt

Det har sagts att Helge Lien Trio har en alldeles speciell förmåga att trollbinda sin publik. Med deras tolkning av begreppet kammarjazz har de spelat sig rakt in i hjärtat på en lyssnarskara som konstant ökar i antal.

Lyriskt, melankoliskt men också rytmiskt och humoristiskt – Helge Lien Trio ger oss stora kontraster som på ett smakfullt vis hålls ihop till en sammansvetsad enhet av dessa skickliga musiker.

Helge Lien är född i Moelv i Norge. Hans delikata pianospel – som hittar inspiration i Bill Evans lyrism, Keith Jarretts uppfinningsrikedom och Brad Mehldaus subtila uttryck – har givit honom internationellt erkännande. Publiken i Göteborgs Konserthus mötte honom i E.S.T. Symphony hösten 2017, en drömlik odyssé över låtarna från Esbjörn Svensson Trio.

Kärnan för Helge Liens kreativitet har sedan 20 år tillbaka alltid varit hans egen trio som under åren hunnit ge ut hela nio internationella album och gjort otaliga turnéer i Japan, Kanada, Sydkorea, Europa och Skandinavien. En trio i världsklass! Äntligen i konsertserien Nefertiti på Konserthuset.

Nefertiti på Konserthuset

I konsertserien Nefertti på Konserthuset hittar du jazz och gränsöverskridande musik med internationella stjärnor i ett tätt och nära format. Konserterna arrangeras i samarbete med jazzklubben Nefertiti. Spellistan är laddad med artisterna som gästar oss säsongen 2018-2019.

 

Medverkande


Helge Lien piano


Mats Eilertsen bas


Per Oddvar Johansen trummor


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!