Göteborgs Konserthus Invigningsceremoni

Evenemanget har ägt rum. Invigningsceremoni för Göteborgs Konserthus nya orgel i närvaro av DD.MM. Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Endast inbjudna gäster.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen

Evenemanget har ägt rum

Invigningsceremoni för Göteborgs Konserthus nya orgel i närvaro av DD.MM. Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Endast inbjudna gäster.

Äntligen ska publiken få uppleva mäktiga orgelklanger i Göteborgs Konserthus igen! Instrumentet är finansierat av fastighetsbolaget Higab och installationen har skett i nära samarbete med Göteborgs Internationella Orgelakademi. Efter tre års tid av installationsarbete är den makalösa orgeln nu redo att invigas.

DD.MM. Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia

Den nya konserthusorgeln

Göteborgs Konserthus har fått en ny konserthusorgel i världsklass, byggd av Rieger Orgelbau i Österrike. I tio dagar ljuder de över 9000 orgelpiporna när den nya orgeln firas med internationella solister, uruppföranden, orgelkonsert med orkester, orgelmaraton med deltagare från Västra Götalands 49 kommuner och direktsändningar på GSOplay. Säkra din plats till de pampiga premiärkonserterna 15-24 oktober och var bland de första att få uppleva de mäktiga orgelklangerna!

Konserthusorgeln syns genom lamellerna längst fram i konsertsalen, ovanför scenen. På scenen står en man och blickar upp mot orgeln.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 En orgelbyggare med anor

Historien om Rieger Orgelbau i Österrike

Nr 1 2021-2022 Göteborgs Konserthus får en orgel i världsklass!

En exposé av orgelprofessorn, forskaren och projektledaren Hans Davidsson som under fem år ansvarat för projektet med den nya konserthusorgeln

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang