Stäng
Meny
mån
17
Apr
Kl 19.30

John Prine

För första gången i Göteborg

John Prine

För första gången i Göteborg

Evenemanget är inte längre aktuellt

För första gången någonsin kommer John Prine till Göteborg och han tar med sig ett riktigt bra band, lyckan är total för oss på Pustervik, John Prine är för oss vad Påven är för Katolikerna.

Den kultförklarade countryartisten John Prine kommer till Sverige i april för två efterlängtade spelningar i Stockholm och Göteborg, med hyllade nya albumet For Better, Or Worse i ryggen. Biljettsläpp torsdag 3 november klockan 10.00.

John Prine släppte sitt självbetitlade debutalbum 1971 efter att ha upptäckts av Kris Kristofferson, och har genom karriären hyllats som en av sin generations största låtskrivare – och kan räkna låtskrivargenier som Bob Dylan, Bruce Springsteen och Roger Walters till sina fans. Efter succén med debutalbumet släppte Prine ytterligare fem studioalbum under sjuttiotalet och sedan dess har Prine fortsatt att släppa musik och turnera. 1984 startade han det egna skivbolaget Oh Boy Records, han har jobbat med artister som Lucinda Williams och Emmylou Harris och hans fått sin musik tolkad av bland andra Johnny Cash, Norah Jones och The Everly Brothers. Samtidigt har han inspirerat flera generationer av artister – bland annat det senaste decenniets indiefolkvåg där bland annat Bon Iver, The Avett Brothers, Conor Oberst och My Morning Jacket har bekänt sig som fans.

Den 30 september släppte John Prine sitt senaste studioalbum For Better, Or Worse, och på albumet samarbetar Prine med nutida countrystorheter som Amanda Shires, Kacey Musgraves och Iris Dement. I april står en av country- och folkmusikens viktigaste artister på svensk scen, lika vital och nödvändig som någonsin.

 

19.30 Support Amanda Shires

20.00 Paus

20.30 John Prine

Nedladdningsbara filerNyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev