Stäng
Meny
sön
10
Sep
Kl 18.00

Grimaud på nära håll

Kammarkonsert: Hélène Grimaud piano, Per Enoksson violin, Claes Gunnarsson cello, Selena Markson-Adler klarinett

Grimaud på nära håll

Kammarkonsert: Hélène Grimaud piano, Per Enoksson violin, Claes Gunnarsson cello, Selena Markson-Adler klarinett

Vi välkomnar den franska pianisten Hélène Grimaud som Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker 2017-2018, en artistprofil som alltid söker nya infallsvinklar.

Denna kammarkonsert med musiker ur Göteborgs Symfoniker bjuder på både intimitet och intensitet: fantastiska sonater av Debussy och Ravel och lyriska kammarverk på violin, cello, klarinett och piano. Sofistikerad salongsmusik med ena foten i 1800-talets romantiska Tyskland och den andra i 1900-talets kreativa Paris – en spännande och givande kombination.

Konsertinstallationen Durationer

När du kommer till Konserthuset möts du av konsertinstallationen Durationer i entréhallen. Det är ett verk av Ensemble Makadam, som experimenterar med att framföra levande musik som installation på andra platser än de traditionella konsertlokalerna.

Program


Brahms Cellosonat nr 1
27 min


Schumann Fantasistycken för klarinett och piano op 73
11 min


Debussy Cellosonat
12 min


Ravel Violinsonat nr 2
17 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Hélène Grimaud Piano


Selena Markson-Adler Klarinett


Per Enoksson Violin


Claes Gunnarsson Cello

Sedan 1998 är Claes Gunnarsson solocellist i Göteborgs Symfoniker. Han har framträtt som solist med de främsta svenska orkestrarna och inbjuds regelbundet till ledande internationella festivaler som La Folle Journée i Nantes, Music@Menlo i Kalifornien, Mecklenburg-Vorpommern-festivalen och Yuri Temirkanovs vinterfestival i St Petersburg. Claes Gunnarsson har framträtt som solist i Europa, Asien och Nordamerika. I början av sin karriär utsågs han till Artist in Residence hos SR P2 och några år senare gjorde han Londondebut i Brahms dubbelkonsert i Queen Elizabeth Hall tillsammans med violinisten Sara Trobäck, konsertmästare för Göteborgs Symfoniker. De utgör tillsammans med pianisten Per Lundberg Trio Poseidon som turnerar internationellt och har gjort flera skivinspelningar. Som kammarmusiker har Claes Gunnarsson bland annat spelat med violinisterna Leonidas Kavakos och Nikolaj Znaider, pianisten Enrico Pace, trombonisten Christian Lindberg, sopranen Barbara Hendricks och cellisten Lynn Harrell. Claes Gunnarsson har framträtt som solist med Göteborgs Symfoniker flera gånger, bland annat i Dvoráks cellokonsert, Brahms dubbelkonsert och Beethovens trippelkonsert med sina kolleger i Trio Poseidon och Neeme Järvi, Beethovens trippelkonsert med Sara Trobäck och Christian Zacharias samt Sjostakovitjs cellokonsert nr 1 med Neeme Järvi. 2007-2009 var Claes Gunnarsson gästande solocellist hos London Symphony Orchestra. Han har gjort flera inspelningar och är solist i Brahms dubbelkonsert, Beethovens trippelkonsert och Weinbergs Fantasi för cello och orkester samt cellokonsert med Göteborgs Symfoniker på det engelska skivbolaget Chandos. Claes Gunarsson är också verksam som lärare vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.


Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev