Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Harpan genom seklerna

Evenemanget har ägt rum. Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 90-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.
Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Den här konserten innehåller pärlor ur repertoaren för harpa och inte mindre än fem olika harpor kommer att trakteras av Erik Groenestein-Hendriks.

Konserten kan också ses som en berättelse om harpans resa genom tiderna. Fransk impressionism med sina stämningar och dimsjok är som gjord för harpan. Men detta hade inte varit möjligt om inte spelstilen hade utvecklats hundra år tidigare av bland andra tonsättaren och underbarnet Henriette Renie. När hon var elva år vann hon Pariskonservatoriets första pris med ett spel som under lång tid talades om som något av det mest storartade som hörts i konservatoriets historia.

Orkestern består av musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Program



Paus 25 min





Medverkande

Erik Groenestein-Hendriks harpa

Anders Jonhäll flöjt och traversflöjt

Marjolein Vermeeren traversflöjt

Ragnar Arnberg klarinett

Kennet Bohman klassisk oboe

Per Bengtsson klassisk oboe

Dick Gustavsson naturhorn

Krister Petersson naturhorn


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2021-2022 Hör harpans historia

Vår harpist Erik Groenestein-Hendriks spelar oss från 1700-talet till nutiden

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang