Stäng
Meny
sön
8
Nov
Kl 18.00

INSTÄLLT: I STRÅKARNAS VARMA OMFAMNING

Välkomna till GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

INSTÄLLT: I STRÅKARNAS VARMA OMFAMNING

Välkomna till GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Konserten är tyvärr inställd, men du kan uppleva konserter på GSOplay istället. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

——————————–

Älskar ni stråkar? Då är detta kammarkonserten att bevaka! Men pass på, den levererar inte bara en måttstock i genren som Mendelssohns oktett – så skönt sjungande att tonsättaren plockade med scherzot i En midsommarnattsdröm – utan också en norsk utmanare och en polsk raritet.

Mendelssohn vara bara 16 år när hans skrev sin klassiker, enligt en betraktare ”ett under av perfektion”, och samma fräschör kännetecknar Svendsens oktett som skrevs under studietiden i Leipzig när han studerade för Mendelssohns favoritviolinist Ferdinand David! Med det kammarverket vann Svendsen konservatoriets förstapris i komposition. Kvällens oktetter är ”dubbla stråkkvartetter” men kvällens kvartett av Bacewicz är för fyra violiner! Som violinist var hennes öra för stråkar osvikligt, annars vågar man sig inte på att skriva för fyra violiner…

Välkommen till en ren stråkfest!

Program


Svendsen Oktett
35 min


Bacewicz Kvartett för fyra violiner
12 min


Paus
25 min


Mendelssohn Oktett
33 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Terje Skomedal violin

Norske Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.


Joel Nyman violin


Charlotta Grahn Wetter violin


Pierre Guis violin


Tuula Fleivik Nurmo viola


Laura Groenestein-Hendriks viola


Oscar Sokk Kleväng cello


Antonio Hallongren cello

Cellisten Antonio Hallongren har blivit uppmärksammad i nationell och internationell press för sitt "ovanligt vackra och uttrycksfulla spel". Efter examen vid The Juilliard School i New York etablerade Antonio Hallongren en solo- och kammarmusikkarriär i USA där han bland annat utsågs till Artist in Residence hos Montgomery Symphony Orchestra och debuterade som solist i Carnegie Hall och Lincoln Center. Som kammarmusiker blir Antonio Hallongren regelbundet inbjuden till prestigefulla festivaler som Music@Menlo i Kalifornien och Kronbergfestivalen i Tyskland.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!