Stäng
Meny
sön
13
feb
Kl 18.00

The Juliet Letters

Kammarmusikaliska brev till Julia ur Shakespeares drama, med Christer Nerfont och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

The Juliet Letters

Kammarmusikaliska brev till Julia ur Shakespeares drama, med Christer Nerfont och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

1993 släpptes skivan The Juliet Letters; ett samarbete mellan rocksångaren och kompositören Elvis Costello och Brodsky-kvartetten. Samtliga musiker bidrog till texterna och även musiken i The Juliet Letters under processen som pågick i 5 år.

Det handlar om brev till Julia Capulet, ur Shakespeares drama Romeo och Julia. Tanken är svindlande, att skriva över tid och rum till en ung flicka vars död man kan förhindra. Breven handlar dock inte om det, de präglas av ett “efteråt”; funderingar över livet, tiden och kärleken.

I Göteborgs Konserthus framförs verket av musiker från Göteborgs Symfoniker och Christer Nerfont, en av Sveriges mest folkkära musikalartister efter genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla. Han är anställd vid Wermlandsoperan och har sjungit The Juliet Letters sedan 2014, när han gjorde en månadslång turné med verket.

Program


Costello The Juliet Letter
1 t 3 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Christer Nerfont sång


Joel Nyman violin


Ellen Hjalmarson violin


Daniel Lee viola


Antonio Hallongren cello

Cellisten Antonio Hallongren har blivit uppmärksammad i nationell och internationell press för sitt "ovanligt vackra och uttrycksfulla spel". Efter examen vid The Juilliard School i New York etablerade Antonio Hallongren en solo- och kammarmusikkarriär i USA där han bland annat utsågs till Artist in Residence hos Montgomery Symphony Orchestra och debuterade som solist i Carnegie Hall och Lincoln Center. Som kammarmusiker blir Antonio Hallongren regelbundet inbjuden till prestigefulla festivaler som Music@Menlo i Kalifornien och Kronbergfestivalen i Tyskland.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!