Göteborgs Konserthus Måne och sol

Evenemanget har ägt rum. Kammarkonsert med Terje Skomedal violin, Thomas Rudberg piano och Antonio Hallongren cello.

Speltid ca: 1 t 45 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Tonsättaren Daniel Bjarnason har berättat att de amerikanska flaggor som sattes upp på månen av Appollo 11 1969 har blivit helt vita av de stora temperaturväxlingarna och UV-strålningen på månen.

Det är en lika suggestiv bild som tonsättaren Schwendinger ger om sitt stycke; det är inspirerat av månljus över sjön Como, en av Italiens största sjöar där Dolomiterna på ena sidan och alperna på den andra.

Och månen följer kärleksparet i Schönbergs Verklärte Nacht, förvandlar ångest till ljus och värme. Piazzollas suggestiva musik är en följeslagare genom glömska och årstider som går väl ihop med både måne och sol.

En del av Rymdveckan

50 år har gått sedan den första månlandningen. Det uppmärksammas i Göteborgs Konserthus och i Västsverige 14-22 september med ett brett program för alla åldrar kring rymdens betydelse för innovation, inspiration, vetenskap, industri, forskning, miljö, hållbarhet, samhällsnytta, kultur, konst och kreativitet.

Program



Paus 25 min


Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker




Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2019-2020 Daníel Bjarnason

Den isländske musikern berättar om månlandningskonserterna

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang