Stäng
Meny
sön
29
Nov
Kl 15.00

INSTÄLLT: En stråkfest!

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka

INSTÄLLT: En stråkfest!

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka

Evenemanget är inte längre aktuellt

På grund av hårdare restriktioner är denna konsert inställd. Har ni köpt biljett online kommer pengarna att sättas tillbaka på det kort ni betalade dem med. Har ni köpt dem på annat sätt kommer ett presentkort att mejlas till er. Presentkortet kan användas som betalmedel i Konserthuset eller på gso.se. Det går även att lösa tillbaka mot pengar – detta måste dock ske på biljettkontoret under ordinarie öppettider.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Missa inte det fina konsertutbudet på GSOplay. Där hittar du också en mängd andra fina konserter, intervjuer och klipp.

———————————————————

Älskar ni stråkar? Då är detta kammarkonserten att bevaka! Men pass på, den levererar inte bara en måttstock i genren som Mendelssohns oktett – så skönt sjungande att tonsättaren plockade med scherzot i En midsommarnattsdröm – utan också en polsk raritet.

Mendelssohn vara bara 16 år när hans skrev sin klassiker, enligt en betraktare ”ett under av perfektion”. Konsertens oktett är en ”dubbel stråkkvartett” men kvällens kvartett av Bacewicz är för fyra violiner! Som violinist var hennes öra för stråkar osvikligt, annars vågar man sig inte på att skriva för fyra violiner…

Välkommen till en ren stråkfest!

Programmet kan komma att ändras på grund av restriktioner och anpassningar i samband med den pågående pandemin.

Inför ditt besök

Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt besök hos oss i Konserthuset. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och anpassar oss efter dessa. Mer information hittar du här.

Program


Bacewicz Kvartett för fyra violiner
12 min


Mendelssohn Oktett
33 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Terje Skomedal violin

Norske Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.


Joel Nyman violin


Charlotta Grahn Wetter violin


Pierre Guis violin


Tuula Fleivik Nurmo viola


Laura Groenestein-Hendriks viola


Oscar Sokk Kleväng cello


Antonio Hallongren cello

Cellisten Antonio Hallongren har blivit uppmärksammad i nationell och internationell press för sitt "ovanligt vackra och uttrycksfulla spel". Efter examen vid The Juilliard School i New York etablerade Antonio Hallongren en solo- och kammarmusikkarriär i USA där han bland annat utsågs till Artist in Residence hos Montgomery Symphony Orchestra och debuterade som solist i Carnegie Hall och Lincoln Center. Som kammarmusiker blir Antonio Hallongren regelbundet inbjuden till prestigefulla festivaler som Music@Menlo i Kalifornien och Kronbergfestivalen i Tyskland.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!