Stäng
Meny
sön
29
mar
Kl 15.00

Inställt: Operagala!

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Inställt: Operagala!

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Denna konsert är tyvärr inställd, köpta biljetter kommer att betalas tillbaka inkl serviceavgift av arrangören Göteborgs Konsertkör. 
Mer info som beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här. 

Här är det fest och krig, kärlek och svartsjuka, hyllningar och svek, häxor och hjältar och all annan dramatik som ryms i operans mångskiftande värld. Upplev 200 entusiastiska sångare i kören som, tillsammans med internationellt verksamma solister och en välklingande orkester, framför de mest kända och älskade ariorna och körstyckena ur operarepertoaren.

Dessutom fyller Göteborgs Konsertkör 25 år. Kom och fira med oss!›

Vi bjuder på pärlor ur: Verdi – Macbeth, Othello, Aida, Nabucco. Puccini – Tosca. Mascagni – Cavalleria Rusticana. Offenbach – Hoffmans äventyr. Leoncavallo – Pajazzo. Wagner – Tannhäuser. Bizet – Carmen

Här lite kort om våra solister. Läs mer i deras egna www-presentationer på nätet – se nedan – eller om du kan vänta, i programmet när du kommer till konserten!

Jenny Sandelin är sopran från Finland med dramatik i stämma och scenisk gestaltning. Hon har belönats med priser i New York 2017 och i Florens 2018. På Vaasa Opera har hon framträtt i en rad stora operaroller, bl a huvudrollen i Madame Butterfly och Flora i La Traviata.

Hemsida

Eleni Matos är mezzosopran från USA. Hon har arbetat runtom i världen med dirigenter som Neemi Järvi och Daniel Barenboim, och dessutom vunnit åtråvärda priser i en mängd (34!) sångtävlingar med såväl klassisk musik som opera. Bland operaroller hon framträtt i är titelrollen i Carmen och Amneris i Aida.

Hemsida

Christian Juslin är tenor från Åland med operadebut i Stockholm år 200 som Alfredo i La Traviata. Han har även gjort rollen som Cavaradossi i Tosca. Han är en mångsidig musiker och har gjort karriär även som konsertsångare, kyrkoorganist, kör- och orkesterdirigent.

Hemsida

Marco Stella är baryton från Sverige. Han har italienska rötter och är utbildad i USA och Göteborg. Gjorde operadebut i Sverige år 2000. Sedan 2005 är han frilanssolist, men var knuten till GöteborgOperan 2011-15. Han har gjort rollen som Scarpia i Tosca och även
framträtt med Rigoletto i USA.

Hemsida

Dessutom medverkar solisterna Gabriella Locatelli och Anna-Sara Åberg – båda verksamma i GöteborgOperans kör – i inslaget ur Carmen.

Presentatör för det hela är Emelie Sigelius, välbekant programledare för Sveriges Radio P2:s Klassisk förmiddag.

Galadirigent och körledare är Matts Johansson.

Därtill Göteborgs Konsertkörs grandiosa Galaorkester
samt
Göteborgs Konsertkör

 

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!