Stäng
Meny
ons
17
jun
Kl 12.30

Side by Side 2020: Choirs in Concert

En härlig lunchkonsert i Konserthuset med över 300 körsångare från musiklägret sida vid sida med en stråkkvartett från Göteborgs Symfoniker.

Side by Side 2020: Choirs in Concert

En härlig lunchkonsert i Konserthuset med över 300 körsångare från musiklägret sida vid sida med en stråkkvartett från Göteborgs Symfoniker.

Kom och njut av en härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former! På musiklägrets stora körkonsert uppträder över 300 körsångare från CHILDREN´S CHOIR, PRE-UPPER VOICES, UPPER VOICES, OPEN CHOIR och YOUTH CHOIR tillsammans med en stråkkvartett från Göteborgs Symfoniker.

Konserten hålls i Stora Salen på Konserthuset och markerar också avslutningen för CHILDREN´S, PRE-UPPER VOICES och UPPER VOICES CHOIR. Det blir körmusik från när och fjärran, kända klassiker och nyskriven musik. Förbered dig på en underbart somrig musikupplevelse under ledning av Birgitta Mannerström Molin, Yvonne Carlsson, Christina Wide och Göteborgs Symfonikers egna Alexander Einarsson.

Fri entré, platsbokning.

Om Side by Side-lägret

Under några härliga dagar i juni får barn och unga från hela världen chansen att samlas för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Det internationella orkester- och körlägret Side by Side by El Sistema arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum.  Med musiken som kraft motarbetar lägret segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Göteborgs Symfonikers Vokalensemble Ensemble

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!